Kesäparkki lapsille Paloheinässä

360

Risteyspaikkaseurakunta haluaa palvella Pakilan ja Paloheinän alueen lapsiperheitä käynnistämällä pienille eka- ja tokaluokkalaisille tarkoitetun lasten Kesäparkin. Kesäparkki on avoinna kesäkuun kolmena ensimmäisenä viikkona arkisin klo 9-14 seurakunnan tiloissa. Lapsille on luvassa monipuolista ohjelmaa mukavien ohjaajien seurassa. ”Uskon, että alueellamme on olemassa kysyntää lasten kesäparkkitoiminnalle”, sanoo Merja Hakala, joka toimii Risteyspaikan lapsi- ja nuorisotyössä ja kehottaa samalla nopeaan ilmoittautumiseen.

Monet eka- ja tokaluokkalaisten vanhemmat pohtivat parhaillaan, miten järjestää pienten koululaisten pitkän kesäloma-ajan huolenpito. Kaikilla kun ei ole mummolaa tai muitakaan hoitopaikkoja lähellä. ”Ekaluokkalainen on vielä aika pieni olemaan kesällä koko päivän yksin kotona”, toteaa Tytti Nironen, ekaluokkalaisen äiti itsekin.  Tytin aloitteesta Risteyspaikkaseurakunta käynnistää alueen lapsiperheille uuden palvelun, lasten Kesäparkin. Kesäparkki on tarkoitettu 1999 – 2001 syntyneille lapsille ja on avoinna kesäkuun kolmena ensimmäisenä viikkona arkisin klo 9 – 14. Lapset voi tuoda kesäparkkiin jo klo 8 alkaen niin sovittaessa. Kesäparkissa lapsille on luvassa mukavaa seuraa ja kivaa tekemistä.”Olemme suunnitelleet ohjelman niin, että lapset viihtyvät ja jokaiselle löytyy jotain kivaa. Tarkoituksemme on pelata, urheilla, retkeillä, leipoa ja arkarrella. Monet seurakuntamme nuorista ovat musiikillisesti lahjakkaita, joten lapset pääsevät musisoimaankin”, kertoo Tytti lasten kesäparkin ohjelmasuunnitelmista. ”Ajattelimme järjestää lapsille yhtenä päivänä myös Linnanmäki-retken, sillä sinnehän lapset haluavat mennä joka kesä ja kaikki vanhemmat eivät taas välttämättä ole ajatuksesta kovin innostuneita”, naurahtaa Tytti.   

Risteyspaikalla on vahvaa kokemusta työstä lasten parissa. Viikottain parhaimmillaan kahdeksankymmentä lasta tai nuorta osallistuu seurakunnan monipuoliseen toimintaan. ”Haluamme toiminnassamme panostaa yhä enemmän lapsiin ja nuoriin, sillä heissä on tulevaisuus”, kertoo Merja Hakala, joka vastaa seurakunnan lapsi-, varkki- ja nuorisotyöstä.  Lasten Kesäparkki on maksullinen ja mukaan otetaan 20 – 25 lasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautua voi koko ajaksi tai viikoksi. Koko ajaksi ilmoittautuvat lapset ovat ensimmäisellä sijalla. Lapsia otetaan myös päiväpaikoille. Kesäparkin hinta on 170 e/lapsi/koko aika, 75e/lapsi/vko, 20e/lapsi/pvä. Hintaan sisältyy monipuolinen ohjelma, lounas ja välipala. Jotkut extra-retkistä ovat maksullisia ja vapaaehtoisia. Kesäparkki päättyy 19.6. klo 12-14 pidettäviin lasten kesäkekkereihin, johon saavat osallistua kaikki Kesäparkissa käyneet lapset. Ilmoittautumiset: Risteyspaikkaseurakunta, Merja Hakala, Paloheinäntie 9, 00670 Helsinki, tai sähköpostitse merja.h.hakala@gmail.com. Lisätietoja Merjalta 040-8292593.