Korsuorkesteri otti yleisönsä Pakilassa

1089

Maineikkaan Korsuorkesterin ”Korsuhartauskonsertti” veti reilut sata kuulijaa Pakilan Hyvän Paimenen kirkkosaliin sunnuntai-iltana 20.10.

Lämminhenkisen musiikki-illan järjestivät Pakila-Seura ja Pakilan seurakunta Urpo Oksasen johdolla. Oksanen toimi myös illan juontajana. Pääsylippuun kuului Pakilan Marttojen järjestämä kahvitarjoilu.

Ympäri maata konsertoiva ja useita levyjä tehnyt, perinteistä sotilasmusiikkia ja uutta kirkkomusiikkia yhdistävä viiden miehen orkesteri otti upeasti yleisönsä liki kahden tunnin konsertissa. Kirkkosalin akustiikka toimi hyvin musiikissa. Sen sijaan näyttötaulu, jolle heijastettiin joidenkin kappaleiden sanat, oli liian matalalla, jotta yleisö olisi voinut saada kaikista sanoista selvää ja osallistua lauluun.

Illan ohjelmaan kuului veteraanien terveyhdys, jonka esitti ikipakilalainen Risto Lunden. Reservin luutnantti Lunden muisteli hienosti rintamakokemuksiaan ja yleisö palkitsi hänet aplodein seisoen. Kirkkoherra emeritus Esa Siljamäki oli Pohjanmaalta asti tullut pitämään yleisölle lyhyen kenttähartauden.

Korsuorkesterin komeaääniset solistit Ami Varjotie ja yhtyeen ainoa alkuperäisjäsen Pepe Kovanen kostuttivat yleisön silmäkulmia muun muassa kappaleillaan Vartiossa, Jääkärin laulu, Suojelusenkeli, Elämää juoksuhaudoissa, Tumma yö, Veteraanien iltahuuto ja konsertit päättäneellä Sillanpään marssilla.

Veteraanien iltahuuto laulettiin perinteiseen tapaan seisaaltaan vain rintamaveteraanien istuessa. Korsuorkesteri osasi laulattaa taidokkaasti myös illan yleisöä.

Korsuorkesteri on perustettu vuonna 1990. Yhtye on musisoinut kymmenien suomalaisten eturivin solistien ja muusikoiden kanssa, tehnyt lukuisia konserttikiertueita ja levyä. Orkesterin jäsenet ovat pääosin itäsuomalaisia pienten paikkakuntien poikia, kuten kotipaikkakunnat kertovat: Valkeala, Imatra, Ruoholahti, Keuruu ja Sysmä. Jokainen orkesterin jäsen on kovan tason ammattimuusikko ja soittanut monissa eri orkestereissa.

Teksti: Esko Lukkari
Kuva: Erja Vuorio