Pakila-Seuran järjestämä asuntomurtotilaisuus oli yleisömenestys

605
Sali

Pakila – Seura järjesti 19.11.2013 yleisötilaisuuden Pakilan yläasteen koulun auditoriossa Illan aiheena olivat asuntomurrot ja niiltä suojautuminen. Tilaisuus liittyi hiljattain tehdyn asukaskyselyn tuloksiin, jossa pakilalaiset pitivät alueensa hyvänä puolena rauhallisuutta.

Pakilan yläasteen koulun auditorio oli aivan täynnä. Istumapaikat eivät riittäneet. Yleisöä oli noin 200 henkeä.

 

Sali

Länsi-Pakilassa asuva Pakila – Seuran hallitukseen kuuluva vanhempi konstaapeli Markku Kekkonen oli alustamassa illan aiheesta:

Kekkonen

Kekkonen kiisti, että seutuamme vaivaisi erityinen murtoaalto. Yksittäisiä murtoja toki oli ollut, mutta tilastojen mukaan ei erityisen runsaasti. Markku Kekkonen kuvaili asuinaluettamme turvallisuuden suhteen aivan normaaliksi. Rikoksia tapahtuu täällä kuten muillakin alueilla. Emme elä missään erityisessä ”lintukodossa”, vaan aivan ”normaalilla” alueella.

Vuorovaikutteisessa tilaisuudessa Markku Kekkonen antoi monia vinkkejä murtojen torjumiseen:

• Anna asuttu vaikutelma
• Vaikeuta murtautumista ja lisää kiinnijäämisriskiä
• Älä houkuttele varkaisiin
• Älä kerro poissaolosta
• Huolehdi että vakuutussuojasi on riittävä. Mahdollista vakuutustapahtumaa varten kannattaa tehdä arvoesineistä luettelo sekä usein myös valokuvata ne.

Erilaiset hälyttimet ovat hyödyllisiä. Jos varas sellaisen huomaa, hän jättää useimmiten sen kohteen väliin ja siirtyy helpompaan kohteeseen.

Murtovarkaan kohtaaminen voi olla vaarallista, joten Kekkonen neuvoi, että yleensä ei kannata ryhtyä itse kiinniottajaksi, vaan ilmoittaa poliisille numeroon 112.

Hän suositteli myös ilmoittamaan epämääräisistä kaupustelijoista yms. samaan numeroon

Teksti ja kuvat Seppo Latvala