Musadivari autotallissa – Pakila Records kierrättää levyjä ja kirjoja

966

Oletko jo pitkään etsinyt kokoelmaasi jotain tiettyä vinyylilevyä? Vai onko kaappisi perällä päinvastoin vanhoja CD-levyjä, joista haluaisit päästä eroon? Sekä musan keräily että kierrätys ovat asioita, jossa oma paikallinen musadivarimme Pakila Records voi ehkä sinua auttaa.

Elämäntapayrittäjä

Pakila Records sai alkunsa itäpakilalaisen Kim Eklundin omasta harrastuksesta: Eklund on teinistä asti soittanut bassoa, lukenut musiikkiin liittyvää kirjallisuutta ja keräillyt levyjä ja kirjoja. Divaritoimintaan Eklund sai kosketusta jo pikkupoikana kiertäessään kirpputoreja niitä harrastaneen isänsä kanssa.

Eklundin omien keräilyvarastojen kasvu johti ensin vaihtokauppaan. Koska tiettyjä levyjä on taloudellisesti järkevää hankkia vain isommissa erissä ulkomailta, varastot kasvoivat entisestään. Eklund halusi myös auttaa muita keräilijöitä ja aloitti omien ylijäämälevyjensä myynnin pikkuhiljaa joitakin vuosia sitten. Kaupparekisteriin Pakila Records on merkitty toukokuussa 2020, toimialanaan kirjojen, musiikki- ja videotallenteiden postimyynti ja verkkokauppa.

– Mitään avajaisia ei pidetty, edes 1-vuotissynttäreitä ei muistettu juhlia, Eklund kertoo. Hän ei tähtää suuriin voittoihin ja luonnehtii itseään elämäntapayrittäjäksi. Yrittäjyyttä Eklund hoitaa vapaa-ajallaan, hänen varsinainen päivätyönsä on aivan muulla alalla.   

Missiona musiikkiharrastuksen edistäminen

Yrityksensä varsinaista toiminta-ajatusta Kim Eklund ei ole tarkemmin miettinyt, mutta hän kokee missiokseen musiikin harrastuksen edistämisen. Pienimuotoinen liiketoiminta nivoutuu sulavasti Eklundin omiin harrastuksiin.

Pakila Records toimii käytännössä paritalon autotallista käsin. Yrityksen hallinnolliset työt hoituvat kodin pienessä työhuoneessa. Myyntivalikoimansa Eklund hankkii paitsi ulkomailta ja alan tukuista, myös ostaen suoraan yksityisiltä myyjiltä. Myynti tapahtuu pääasiassa verkkokaupan kautta, mutta erikseen sovittaessa asiakkaat ovat tervetulleita myös käymään Kotasuontiellä. Kauppa on kuitenkin auki vain iltaisin ja viikonloppuisin.

Pakila Records

Kim Eklund on viettänyt lapsuutensa Vantaalla, asunut nuorena miehenä Maunulassa ja nyt perheineen yli 12 vuotta Pakilassa. Hän arvostaa alueen vehreää rauhallista ympäristöä, viihtyy Pakilassa erittäin hyvin ja sanoo olevansa ”ylpeä pakilalaisuudestaan”. Ei siis ihme, että hänestä tuntui luontevalta valita alueen nimi osaksi yrityksensä nimeä.

Pakila Recordsin valikoimaa voi selata yrityksen kotisivuilla ja uutisia seurata myös Facebookissa.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio