Nopeusnäyttötaulu Pakilaan?

426
Nopeusnaytto

Nopeusnaytto

Monet pakilalaiset ovat kantaneet huolta Pakilan ja erityisesti Pakilantien liikenneturvallisuudesta. Liikenne Pakilantiellä on lisääntynyt paljon viime vuosina. Mm. Paloheinän hiihtoladut ja jäähalli Pakilantien ja Kuusmiehentien kulmassa sekä Heeros Areena Pakilantien ja Paloheinäntien risteyksessä ovat lisänneet liikennettä Pakilantiellä Kehä I:n pohjoispuolella. 

Nopeusrajoitus Pakilantiellä on 40 km/h, mutta leveällä tiellä nopeudet nousevat usein huomattavasti kovemmiksi. Alueella liikkuu paljon lapsia, minkä takia liikenneturvallisuuteen tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Mielestäni nopeusnäyttötaulu olisi erinomainen tapa viestiä meille autoilijoille, että kyseisellä tieosuudella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Helsingin kaupunki on hankkinut keskitetysti kerrallaan suuria eriä nopeusnäyttötauluja laitteen valmistajalta. Pitkästä aikaa tänä vuonna näyttää taas mahdolliselta saada uusia nopeusnäyttötauluja.

Kaupunki on saanut useita toiveita uusista nopeusnäyttötauluista eri puolilta kaupunkia. Valitettavasti vain osa toiveista voidaan toteuttaa. Nyt on kuitenkin oikea hetki tehdä esityksiä sijoituspaikoista uusille nopeusnäyttötauluille. 

Pakila-Seura edistää mielellään uuden tai uusien nopeusnäyttötaulujen saamista alueelle. Esityksiä sijoituspaikoista napakoine perusteluineen toivomme saavamme kommentteina tähän juttuun tai sähköpostilla osoitteella tapio.klemetti@gmail.com.

Turvallisemman liikkumisen puolesta,

Tapio Klemetti

Pakila-Seuran puheenjohtaja