Osallistu kaupungin budjetointiin – tule ehdottamaan omaa ideaasi 1.11.

413
Osallistava budjetointi

Osallistava budjetointi

Eikö olisi hienoa pystyä vaikuttamaan siihen, mihin kaupunki käyttää asuinalueellamme rahaa? Ehkä päiväkoti kaipaisi taidekasvatusta, liikennekasvatusta tai paikalliseen seniorikotiin lisäkäsiä ulkoiluttamaan vanhuksia? Ehkä alue kaipaisi uutta kaupunkifestivaalia tai kokoontumispaikkaa nuorille. Nyt näihin asioihin on mahdollista vaikuttaa Helsingissä, kun osallistuvan budjetoinnin malli saadaan toimimaan.

Osallistuva budjetointi on uusi toimintamuoto Helsingissä. Se tarkoittaa, että osa kaupungin budjetista avataan alueellisesti jaettavaksi eli alueen asukkaat saavat itse päättää mihin rahaa käytetään. Ideoita jätetään verkkopalvelun omastadi.hel.fi kautta, ja niitä voi käydä keväällä äänestämässä. Seuraa ilmoittelua myös Pakila-Seuran Facebook-sivulla! Osallistuvaa budjetointia on testattu jo aiemmin nuorille suunnatussa Ruuti-toiminnassa, mutta nyt kohderyhmäksi aukeaa koko väestöpohja.

Pakila-Seura järjestää yhdessä paikallisten toimijoiden sekä stadiluotsi Ella Tanskasen kanssa Pakin talolla (Etupellontie 2) torstaina 1.11.18 kello 17-19 tilaisuuden, johon kuka tahansa on tervetullut ideoimaan osallistuvan budjetoinnin ideoita. Tule verkostoitumaan, innostumaan ja mahdollistamaan alueelle hankkeita, joiden hintalappu voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroja. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita, ja lisätietoja voi kysyä Pakila-Seuran tapahtumavastaavalta Peppi Tervo-Hiltulalta mailitse tai Pakila-Seuran Facebook-ryhmän kautta.

Teksti: Peppi Tervo-Hiltula