Osallistu verkkotilaisuuteen Pakilan ja Paloheinän asemakaavamuutoksista

323

Pakilaan ja Paloheinään suunnitellaan asemakaavamuutoksia, joiden tarkoitus on mahdollistaa uusien asuinkerrostalojen rakentaminen vanhojen rakennusten tilalle osoitteissa Pakilantie 57 ja 58 sekä Kuusmiehentie 2 ja 4 ja Tuohuskuja 4 ja 6 a. Aiheesta järjestetään verkkotilaisuus keskiviikkona 25.1. klo 18-19. Pääset liittymään tilaisuuteen viittä minuuttia aiemmin klikkaamalla tapahtumasivun liittymislinkkiä (linkki lisätään lähempänä tilaisuutta). 

Kuusmiehentien ja Tuohuskujan ympäristön asemakaavamuutoksessa on tarkoitus mahdollistaa kolmen 3-4-kerroksisen asuinkerrostalon rakentuminen korttelialueelle ja lähivirkistysalueen osan liittäminen korttelialueeseen. Olemassa oleva virkistysreitti säilyy. Tuohuskujan katualueen leventämismahdollisuutta tarkastellaan jalkakäytävän toteuttamiseksi.

Pakilantien varrella sijaitseville kahdelle tontille on tarkoitus rakentaa korkeintaan 4-kerroksisia asuinkerrostaloja, joiden katutasoon tulee liiketiloja. Pakilantien ympäristöä pyritään kehittämään yhteistyössä tonttien omistajien kanssa Länsi-Pakilan eläväksi keskuskaduksi, jonka varrella on ympäristöä tiiviimpää rakentamista, palveluita ja asumista. 

Kyseessä on kaksi eri kaavamuutosta, joilla on erilliset aineistot. Niihin voi tutustua 16.1.2023 alkaen osoitteessa hel.fi/suunnitelmat