Pakila-Seura jakoi juhlavuotenaan huomioliivejä ekaluokkalaisille

615
turvaliivien luovutustilaisuus

Tänä vuonna 50-vuotta täyttävä Pakila-Seura juhlistaa merkkivuottaan jakamalla Itä- ja Länsi-Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen ala-asteen ekaluokkalaisille huomioliivit. Liivejä jaettiin yhteensä 300 kappaletta.

Pakila-Seura on jo vuosia muistuttanut vaikutusalueensa asukkaita koulujen alkamisen aikaan uusien koululaisten huomioonottamisesta liikenteessä. Alueellamme on paljon katuja, joilla ei ole erillistä jalkakakäytävää. Näillä kaduilla lapset liikkuvat muun liikenteen seassa. Autoilijoiden tulisi ottaa huomioon katua käyttävät lapset silloinkin, kun heitä ei voi nähdä. Lapsi saattaa juosta keskelle tietä suoraan kotipihaltaan. 50-vuotis-juhlavuonnaan Pakila-Seura ryhtyi osaltaan parantamaan koulumatkalaisten liikenneturvallisuutta myös teoilla puheiden lisäksi. Kohderyhmäksi valittiin kokemattomimmat liikenteeseen osallistujat, alueemme koulujen ekaluokkalaiset. Voimakkaasti heijastavat huomioliivit auttavat autoilijoita huomaamaan lapset aikaisemmin ja varomaan heitä. Liivit on jaettu alueen kouluille edelleen ekaluokkalaisille jaettavaksi. Osa kouluista on jakanut liivit koululaisille käytettäväksi koulumatkoilla, osa taas käyttää liivejä koululaisten retkillä – molempi parempi.

turvaliivien luovutustilaisuus

Kuvassa Paloheinän ala-asteen opettajat ja Pakila-Seuran edustajat Terttu ja Gösta Engman esittelevät voimakkaasti heijastavia liivejä, henkilöt vasemmalta: Pentti Herranen, Gösta ja Terttu Engman, Maija Hyrkäs-Järvelä, Timo Kangas ja Shara Khder. Kuva: Matti Enroth.