Pakila-Seura järjesti tutustumisillan uusille jäsenille

308

Pakila-Seurassa on nyt vajaat 200 jäsentä. Uusia jäseniä on tämän vuoden aikana liittynyt noin 30 ja tutustumisiltaan 16.11.2015 Pakin talolla heitä saapui alun toistakymmentä. Paikalla oli myös hallituksen jäseniä ja seura-aktiiveja.

Tunnelmallisessa Pakin talossa hauskaa ja asiapitoiseen iltaan vietti reilut parikymmentä henkeä, paikallisen yrittäjän valmistamia tarjoamisia nauttien. Uusia jäseniä kiinnostaa Pakilan alueen sekä yksityisen että julkisen palvelutarjonnan kehittäminen ja puolustaminen. Tekeillä oleva yleiskaava, teiden ja katujen kunto, viheralueet, liikenteen meluhaitat ja liikennepalvelut – siinä nippu asioita, joihin seurassa halutaan vaikuttaa. Etenkin lasten ja nuorten palvelujen kehittäminen Pakilassa koetaan tärkeäksi. Siksi tieto Pakilan Nuorisotalon ainakin vuoden jatkoajasta otettiin ilolla vastaa. Myös Pakilan yläasteen remontoinnin alkaminen innostaa.

Illan avannut seuran puheenjohtaja Urpo Oksanen ehdotti, että Pakilan yritykset organisoituisivat vaikkapa yhdistykseksi. Se lisäisi niiden tunnettuutta, toisi lisää asiakkaita ja palvelisi asukkaita, koska he tietäisivät paremmin alueen palvelutarjonnasta. Gösta Engman kertoi Pakilan historiasta: Ensi kerran sana Pakila mainitaan vuonna 1417, kun Helsingin pitäjässä istuttiin käräjiä Suomen käskynhaltijan Klaus Flemingin johdolla. Kalariitoja pohtineilla käräjillä yhden jokivarren kylän Baggbölen edustajana oli Magnus i Byggiabola. Simo J. Sankari kertoi Pakila seuran eri toimikunnista ja esitteli seuran nykyisiä ”kärkihankkeita”. Yleiskaavaan vaikuttamisessa seura on tehnyt hartiavoimin työtä ja tavannut kaupungin edustajat useampaan kertaan. Pakilaan halutaan toki lisää asukkaita, mutta alueen erityisluonne halutaan silti säilyttää. Pakilan yrityksille ja yhteisöille ollaan luomassa omaa palvelualustaa Helka ry:n ylläpitämälle Pakilan kaupunginosasivustolle. Pakila-Seura on mukana myös alueen uuden historiikin aikaansaamisessa.

Kaupungin omistamaa ja Pakila-Seuran vuokraamaa Pakin taloa on pikku hiljaa remontoitu entistä parempaan kuntoon. Muun muassa patterit, lamput ja osa vesijohdoista on uusittu. Illan päätteeksi seuraan liittyneiden paikalla olleiden uusien jäsenten kesken arvottiin ilta Pakin talolla. Voittaja saa talon yhdeksi arki-illaksi käyttöönsä. Arpa suosi Länsi- Pakilassa omaa ompelimoyritystä vetävää Ulla Kinnusta.

Teksti: Esko Lukkari