Pakila-Seura otti aikalisän Pankin talon ostoasiassa

344
Pakin talo lokakuussa

Pakila-Seuran edustajat pääsivät 31.10. vihdoin kasvotusten neuvottelemaan Pakin talon ostamisesta Helsingin kaupungin edustajan kanssa. Pöydällä Pakin talon tapaamisessa olivat sekä itse talon kiinteistökauppasopimus että tontinvuokrasopimus, ja seuran edustajat saattoivat nyt arvioida ensi kertaa kaupan kokonaiskustannuksia.

Helsingin kaupungin kaupunkiympäristötoimialan tonttiosaston tiimipäällikön Päivi Korpelan kanssa käydyissä neuvotteluissa selvisi, että kaupunki edellyttää talon merkittävän kauppasumman ohella vielä erityistä viisinumeroista vakuustalletusta. Tontin vuosivuokra nousisi vuositasolla liki kaksinkertaiseksi. Sen lisäksi seuran vastuulle tulisivat talon mittavat peruskorjauskustannukset ja talon vuokrauksen ja markkinoinnin kustannusten nousu.

Kokonaiskustannus Pakin talon ylläpidosta nousisi tarjolla olevalla mallilla niin korkeaksi, että Pakila-Seura pyytää kaupunkia arvioimaan kauppahintatavoitteitaan vielä uudelleen. Tiedossa olevalla kustannustaakalla seuran on hyvin vaikea kuvitella talon hankkimista 30 vuoden vuokra-ajaksi, kun vastuu talosta olisi vapaaehtoistyöhön pohjautuvan seuran hallituksella.

Helsingin kaupunki on luvannut palata asiaan eli pallo on nyt kaupungilla. Pakila-Seura odottaa, voiko kaupunki arvioida myyntitarjouksen ehtojaan vielä uudelleen. Sen jälkeen seura käsittelee asiaa uudelleen.

Teksti: Esko Lukkari
Kuva: Erja Vuorio

Lue myös: Pakin taloa kaupataan Pakila-Seuralle