Pakila-Seuralle vuosi 2017 oli huikean toimelias

473
PS kevatkok 2018

PS kevatkok 2018

Pakila-Seuran viime vuosi oli yksi sen toimintahistorian vilkkaimmista. Kaksiosainen Pakila 600 -juhla, Pakilan kylätapahtuma, Itä-Pakila-päivä, Kekrijuhla, VPK:n tanssit ja monet erillistapahtumat värittivät vuotta.

Pakilan ensimmäisestä maininnasta historiankirjoituksessa tuli viime vuonna kuluneeksi 600 vuotta. Pakilan eri yhteisöt ovat tiivistäneet parin viime vuoden aikana yhteistyötään ja se näkyy tapahtumavilkkautena ja yhä useammat ihmiset ovat tulleet järjestelyihin mukaan.

Pakin talolla pidetyssä Pakila-Seuran kevätkokouksessa käytiin läpi viime vuoden tapahtumia ja hyväksyttiin seuran tilinpäätös. Taloudellisessa mielessäkin viime vuosi oli seuralle menestys, kun esimerkiksi Pakin talon vuokrauksessa tehtiin kaikkien aikojen ennätys.

Kevätkokouksen avasi seuran puheenjohtaja Tapio Klemetti ja kokouksen puheenjohtajana toimi Seppo Latvala. Helkan ja Suomen Kotiseutuliiton vuosikokouksiin seuran edustajaksi valittiin Raimo Rahkonen.

Pakila-Seurassa on nyt 152 jäsentä. Pakin talon vuokrauksesta vastaa uusi isäntä Eemil Holma ja seura on tehnyt kaupungin kanssa uuden vuokrasopimuksen Pakin talon käytöstä.

Uutta tulossa

Seuraava iso Pakin talossa ja pihapiirissä järjestettävä yleisötilaisuus on 19.5. klo 12-15. Silloin pidetään ”Pientä vihaa Pakin talolla 1742” -juhla. Musketöörit mönstraavat Pikku vihan tapahtumia. Uudenmaan Karoliinit saapuvat komeissa univormuissaan talolla valmistautuakseen Hattujen sotaan. Uusia miehiä kirjataan rulliin, alokkaita koulutetaan, varusteita tarkastetaan.

Tilaisuudessa on tarjolla Pakilan Marttojen laittamaa herkullista ruokaa ja myös musiikkia on luvassa. Koko perheen tapahtumaan odotetaan runsasta osanottoa.

Perinteinen Itä-Pakila-päivä järjestetään 22.5. Etupellon leikkipuistossa klo 17-20. Siinäkin on luvassa monipuolinen lapsiperheitä kiinnostava ohjelmakokonaisuus ja tarjolla on myös syötävää ja juotavaa.

Kevätkokouksen lopuksi Tapio Klemetti ja Simo Sankari selostivat Pakilanpuiston koulu- ja päiväkotihankkeiden tilannetta ja tavoitteita. Allianssiperiaatteella toteuttavat rakennushankkeet ovat erittäin tärkeitä Pakilan alueen tulevaisuudelle, koska niillä valetaan kasvu- ja sivistyspohjaa tuleville pakilalaisille.

Teksti ja kuva: Esko Lukkari