Pakila-Seuran kevätkokouksessa puhuttiin pientalojen energia-asioista

464
pict0005.jpg
pict0005.jpg

Pakila-Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidettiin 23.4. Jäseniä oli paikalla yli 30. Puoli tuntia kestäneessä kokouksessa käsiteltiin ja hyväksyttiin yhdistyksen toimintakertomus, tilinpäätös ja tase.

pict0005.jpgKevätkokouksen jälkeen puheenjohtaja Matti Enroth kiitti tilintarkastajan tehtävät jättänyttä Erkki Jatilaa pitkäaikaisesta ansiokkaasta työstä. Varapuheenjohtaja Sinikka Envalds luovutti Pakila-Seuran puolesta Erkki Jatilalle Envalds taidemaljakon ja kukkia.

 

 

pict0009.jpgTämän jälkeen alkoi kaikille avoin tilaisuus jossa pakilalainen Rustholli Remontit Oy esitteli toimitusjohtaja Kari Hirvijärven johdolla kehittelemäänsä ”energiatehokas remontointi ja asuminen” eli ENRA-ohjelmaa.
Ohjelma on suunnattu lähinnä ennen 80-lukua rakennutuille omakotitaloille ja sen tarkoituksena on saattaa näiden energiatehokkuus 2000-luvun tasolle.
Vaikka energiatodistus ei olekaan vielä pakollinen vanhoille omakotitaloille, tehdään ENRA-ohjelmassa kuitenkin aluksi sellainen. Seuraavana vaiheena suunnitellaan energiatehokkuuden parantamiseksi tarvittavat muutostyöt. Tämä ensimmäinen vaihe maksaa 360 €. Ohjelmasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Rustholli Remontit Oy:hyn (www.rustholli.fi), josta annetaan lisätietoja.

ENRA-ohjelman pääperiaatteena on saattaa ensiksi talo rakenteeltaan energiaa säästäväksi. Tämä tapahtuu esimerkiksi niin että parannetaan eri tavoin rakennuksen lämmöneristystä.

Kun talon lämpöenergian kulutus on saatu mahdollisimman pieneksi, paneudutaan seuraavaksi siihen millä tavoin tarvittava lämpö tuotetaan. Tilaisuudessa opimme että eräs tämän päivän ympäristöystävällisimmistä lämmitystavoista on maalämpö. Perustamiskustannuksiltaankin se on edullisempi kuin esim. Helsingin Energian tarjoama kaukolämpö. Maalämmityksen perustamiskustannukset ovat noin 15000 €:n luokkaa.

Eri lämmitystavoista virisi vilkas keskustelu, joka olisi jatkunut vielä tilaisuuden loppumisenkin jälkeen.