Pakila-Seuran vetoomus lumiaurauksen tehostamiseksi Pakilassa ja Paloheinässä

636

Vetoomus Pakilan allianssiurakalle 6.2.2019

Pakila-Seuran hallitus toivoo Pakila allianssin tehostavan Pakila-Paloheinä-alueen lumiaurausta. Liikenteellisesti kaikkein tärkeimmät ajoväylät eli Pakilantie Länsi-Pakilassa ja Yhdyskunnantie Itä-Pakilassa on tämän vuoden vaikeana lumijaksonakin hoidettu hyvin.

Sen sijaan liikenteellisesti seuraavaksi tärkeimmillä ajoväylillä kuten Itä-ja Länsi-Pakilan yhdistävällä Osuuskunnantie-Kansantie-osuudella, Länsi-Pakilan tärkeällä Halkosuontiellä (koulu-, päiväkoti-kirkkotie), joukkoliikennekadulla Ripusuontiellä ja koulukadulla Ylipalontiellä väylät ovat olleet jopa 3-4 päivääkin auraamatta. Se on vaikeuttanut paitsi työmatka-, päiväkoti- ja koululiikennettä myös alueella palvelutoimintaa tarjoavia yrityksiä ja alueen asukkaita.

Ongelmia on ollut myös valtavista lumikasoista, jotka risteysalueiden näkyvyyttä heikentämällä ovat aiheuttaneet vaaratilanteita liikenteessä ja turvattomuutta esimerkiksi koululaisille. Pakila-Seura toivoo Allianssin tehostavan lumen poiskuljettamista.

Pakila-Seura pyytää Pakila Allianssia tehostamaan talviaurausta Pakilan ja Paloheinän alueella ja kiinnittämään erityistä huomioita alueen liikenteellisesti tärkeisiin katuihin.

Terveisin
Pakila-Seura hallitus