Pakilan 600-vuotisjuhlan ohjelma on valmis

342

Pakilan 600-vuotisvuoden pääjuhlan yksityiskohtainen ohjelma on valmistunut. Pääjuhla järjestetään lauantaina 20.5.2017 Pakilan yläasteen koululla ja viereisellä pallokentällä. Juhlan monipuolinen ohjelmisto on suunnattu koko perheelle eikä tilaisuuteen ole pääsymaksua. Paikalle odotetaan runsaasti yleisöä. Koska pysäköintitilat ovat hyvin rajalliset, paikalle suositellaan tultavan julkisilla kulkuneuvoilla.

Juhlan markkinatorilla myydään mm. keskiaikaisia keramiikka-, tekstiili- ja metallitöitä, pikareita ja paljon erilaisia ruokatuotteita. Keskiaikaisissa työnäytöksissä on luvassa muun muassa saippuan, kynttilöiden, taontatöiden, päreiden ja erilaisten puutaidetöiden valmistusta. Työnäytöksissä myös kehrätään ja värjätään lankaa ja vedetään päreitä. Tulentekonäytöskin tuluksilla on luvassa. Lapsille on omaa ohjelmaa, kuten lasten turnajaiset, keppihevosajelua, taikuri ja narri, voimistelunäytöksiä sekä suunnistuskilpailu.

Tapahtumassa voi ruokailla koko perheen kanssa: Tarjolla on varrassikaa, loimulohta ja muita keskiaikaisia herkkuja. Vaihtoehtona koululta löytyy makkaragrilli ja kahvi- ja juomapuffetti. Tapahtuman musiikista vastaa keskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut tamperelainen Muskotti-yhtye.