Pakilan nuorisotaloa uhkaa sulkeminen

382
Pakilan nuorisotalo

Pakilan nuorisotaloHelsingin nuorisolautakunnalle on alustavasti esitetty, että Pakilan nuorisotalo suljettaisiin kesäkuun 2016 alusta säästöjen saamiseksi nuorisoasiankeskuksen talousarvioon. Asia on tulossa lautakunnan käsittelyyn jo kuluvan kuun 12. päivänä.

Esitystä luopua Pakilan nuorisotalosta perustellaan sillä, että nuorisoasiainkeskuksen vuokrakulut kasvavat kun Maunulaan ja Viikkiin valmistuvat uudet nuorisotilat. Pakilan nuorisotalo toimii kuitenkin kustannuksiltaan erittäin edullisissa tiloissa. Säästö olisi toiminnan vaikutuksiin nähden mitätön. Myös kaupungin alkuperäisissä linjauksissa on lähdetty siitä, että uusien tilojen rakentaminen ei merkitse muiden nuorisotalojen sulkemista.

Pakilan nuorisotalo on ainoa nuorisotila Länsi-Pakilan, Itä-Pakilan ja Paloheinän alueilla. Nuorisotalolle on alueella kasvava tarve, sillä ennusteiden mukaan lasten ja nuorten määrä Pakilan ja Paloheinän alueilla on lisärakentamisen myötä kasvussa. Alueelta puuttuu ylipäätään kokoontumis- ja harrastustiloja.

Pakilan nuorisotalon vaihtoehtona on esitetty alueen nuorten siirtymistä käyttämään Maunulan nuorisotaloa. Ei ole realistista ajatella, että alueen nuoriso laajasti siirtyisi Maunulaan eikä Maunulan tiloja ei ole mitoitettu isommalle joukolle. Toisena vaihtoehtona on esitetty nuorisotilaa Pakilan yläasteen koululle. Tämäkään ratkaisu ei ole realistinen, sillä yläasteen koululla on lähiaikoina sisäilmaongelman vuoksi alkamassa laaja peruskorjaus.

Pakilan nuorisotalon sulkeminen koskettaisi nuorison lisäksi myös muita ryhmiä, onhan Pakilan nuorisotalo on tarjonnut tilat monenlaiselle muullekin toiminnalle: pienten koululaisten iltapäivätoiminta, MLL:n perhekahvila, pienten lasten muskari ja muuta alueen harrastustoimintaa. Niille ei ole kunnollisia vaihtoehtoisia tiloja alueella, kun esim. seurakunta on luopunut Paloheinän kirkosta, jossa oli kerhotilat. Pienille lapsille suunnattua toimintaa ei voida ajatella siirrettävän alueen ulkopuolelle.

Pakilan nuorisotalo on hieno rakennus ja miljöö, vanha työväentalo, jossa on oma piha-alue, iso sali ja näyttämö esiintymisille, tilaa monenlaisille harrastuksille. Samalla talo on vuokratasoltaan kaupungin edullisimpia. Pakila-Seura on laatimassa nuorisolautakunnalle vetoomusta, jossa esitetään vastustava kanta Pakilan nuorisotalon sulkemiseen.

Voit ottaa kantaa Pakilan nuorisotalon sulkemisuhkaan tämän sivuston keskustelupalstalla tai ottamalla yhteyttä Pakila-Seuran puheenjohtaja Urpo Oksaseen, puh. 0400 311092 tai uoksanen@gmail.com.