Pakilassa kuntosalipalveluita jo 10 vuotta

608

Autio

Pakilan S-marketin kyljessä sijaitsevan Salus Pakila -kuntosalin ovat panneet merkille monet sellaisetkin, jotka eivät kuntosalilla käy. Onhan kuntosali siinä jonkin aikaa ollut, mutta useimmille on yllätys, että kuntosali on toiminut tällä paikalla jo – tosiaankin – yli 10 vuotta!

Pakilalaiset ovat löytäneet tiensä omalle kuntosalilleen. Asiakkaita käy melko tasaisena virtana aamusta iltaan. Lounasaikaan on jonkin verran hiljaisempaa. Päivällä harjoittelemassa on paljon eläkeläisiä, aamuin ja illoin enemmän työikäisiä.  Raskaalle painonnostolle Salus Pakilassa ei ole mahdollisuutta, joten tämän lajin harrastajia ei näy. 

Salus Pakila ei salina ole suuren suuri, joten kotoinen tunnelma on ollut mahdollista säilyttää. Tunnelmaan on myös panostettu. Viihtyisyyden kulmakivinä ovat valoisat ja siistit tilat, monipuolinen laitevalikoima sekä laajat aukioloajat jäsenille avainkortilla. Erityisenä vetonaulana Salus Pakilassa ovat HUR SmartZone –älykorttilaitteet, joihin henkilökohtainen älykortti säätää oman harjoitusohjelman mukaiset vastukset, kertoo toistojen määrän ja päivittää harjoitusohjelmaa kuntoilijan oman kehityksen mukaan.

Kun tilastojen mukaan ns. keskivertokävijä kuntosalilla on n. 40-vuotias, Pakilassa asiakkaiden keski-ikä on reilut 50 vuotta. Miehiä ja naisia käy suunnilleen yhtä paljon. Yli 80-vuotiaiden asiakkaiden osuus on jotakuinkin yhtä suuri kuin alle 20-vuotiaiden. Asiakaskunnan melko korkea ikä heijastelee alueen väestörakennetta: Pakilassa ollaan terveystietoisia ja kiinnostuneita huolehtimaan kunnostaan.

Kuntosaliharjoittelun lisäksi Salus Pakilan palveluvalikoimaan kuuluvat kurssit eri kohderyhmille, yksilöohjatut Fustra, Personal Training ja FysioTraining –tunnit sekä mm. hyvinvointianalyysit. Lisäksi järjestetään ohjattuja ryhmäliikuntatunteja, erilaisia lyhytkursseja sekä teemapäiviä. Vuoden alussa, kesäkaudella ja syyskauden alussa on yleensä tarjolla jokin kampanja.   

Salus-kuntosalien takana on Aution perheyritys, joka on toiminut alalla parikymmentä vuotta. Pakilan toimipisteen avaaminen perustui sopivan tilan löytymiseen alueelta, jossa ei ennestään kuntosalipalveluita ollut. Nykyinen yrittäjä, Riku Autio, 30, otti salin vastuulleen viisi vuotta sitten. Rikulla on sekä kaupallinen että liikunta-alan koulutus, erityisosaamista mm. Fustra-ohjaajana ja monipuolista valmentajakokemusta. Rikun ohella Salus Pakila työllistää vakituisesti kaksi muuta ohjaajaa. Lisäksi käytetään tuntiohjaajia.

Riku Autio seuraa alan kehitystä tarkasti mm. vierailemalla kansainvälisillä messuilla ja pyrkii soveltamaan näkemäänsä oman liiketoimintansa kehittämiseen. Äskettäinen messukäynti vahvisti Salus Pakilassa jo käyttöön otetun älykorttiteknologian yhä laajempaa tulemista lihaskuntoharjoittelun tueksi. Autio toivookin jatkossa voivansa tarjota asiakkailleen vielä nykyistä laajemmin mahdollisuuksia älylaiteharjoitteluun. Johtotähtenä hänen liiketoiminta-ajattelussaan on kuitenkin asiakaspalvelulähtöisyys: Jokainen asiakas kohdataan hänen yksilöllisestä tilanteestaan, toiveistaan, kehittämiskohteistaan ja vahvuuksistaan lähtien ja pyritään näille rakentamaan juuri tätä asiakasta motivoiva harjoitusohjelma.

Harras toiveeni on, että henkilöt, jotka pohtivat kuntosaliharjoittelun aloittamista, kokisivat kynnyksen mahdollisimman matalaksi ja tulisivat rohkeasti Salus Pakilan ovesta sisään sopimaan kokeilusta. Kokeilukerta on veloitukseton, kannustaa Riku Autio.

Teksti ja kuva: Erja Vuorio