Pakin talo saa osoiteviittansa

633

Kaupunki palauttaa poistetun viitan Yhdyskunnantien ja Etupellontien risteykseen.
Pakilan historiallinen kotiseututalo Pakin talo saa tieviittaansa takaisin. Viitta poistettiin jostain syystä Itä-Pakilan Yhdyskunnantien ja Etupellontien risteyksestä joskus vuoden 2007 paikkeilla.

Pakila-Seura on vaatinut Pakin talolle ja talon yhteydessä oleville historiallisille aitoilla osoittavan viitan palauttamista. Nyt Helsingin kaupunki kertoo päätöksessään viitan palauttamisesta.

Helsingin kaupunkiympäristön toimialan liikenneinsinööri Kari Tenkanen sanoo, että vuonna 2007 hyväksytyssä kaupungin alueellisessa liikenteen ohjaussuunnitelmassa kyseistä merkkiä on esitetty. – Pakin talon osoiteviitasta on siis tehty päätös, ja viitta palautetaan suunnitelman mukaiseen paikkaan. Kaupunki hoitaa asian, hän lupaa.

Pakila-Seura on vaatinut viittaa, koska Pakin talo aittoineen on hankalasti löydettävässä paikassa Etupellontiellä asutuksen ja koulurakennusten takana. Varsinkin ulkopaikkakuntalaisten on vaikea löytää kulttuurikohdetta ja edes kaikki alueen asukkaatkaan eivät tiedä talokokonaisuuden olemassaolosta.

Pakila-Seuran puheenjohtaja Raimo Rahkonen on tyytyväinen kaupungin päätökseen. – Se osoittaa, että Helsinki arvostaa historiaansa ja sen agraarikauden ainutlaatuista 1700-luvun muistomerkkiä. Pisteet kaupungille, hän sanoo.

Helsingin toiseksi vanhin edelleen alkuperäisellä paikallaan seisova talo, Pakin talo, on ahkerassa juhla- ja tapahtumakäytössä. Talossa järjestetään vuosittain parisataa erilaista tilaisuutta. Talon arvokkaine piha-aitoineen omistaa Helsingin kaupunki, mutta Pakila-Seura hoitaa taloa ja pyörittää siinä vuokraustoimintaa. Pakila-Seura on varustanut ja kunnostanut taloa vuosien mittaan.

Teksti ja kuva: Esko Lukkari