Puheenjohtajan palsta elokuu 2015

466

Kesä on lopuillaan, vaikka se alkoikin vasta kolmisen viikkoa sitten. Heinäkuu oli maaseutumaisen rauhallinen, mutta nyt on vilkastunut. En silti valita!

Kuusmiehentien pohjoista reunakaistaa on elokuun 10.päivästä lähtien liikennöinyt runkolinja 560 (ent. jokeri 2). Reitti kulkee Myyrmäestä Paloheinätunnelin kautta Vuosaareen. Näin alkuvaiheessa matkustajamäärät ovat vaatimattomia ja seuraammekin mielenkiinnolla niiden kehittymistä. Kaupungilla on suuret odotukset liikennemäärien kasvusta.

Kuusmiehentien rakennustyöt on samalla saatettu loppuun ja liikenne sujuu esteittä. Lopputulos on mielestäni hyvin onnistunut sekä silmälle että liikkumiselle. Tien muotoilu useine kaistojen välisine korokkeineen saattaa jopa vähentää kauttakulkuajoa, näin ainakin toivon.

Tällä hetkellä seurataan kahta merkittävää asiaa:

  • Pakilan nuorisotaloa uhkaa sulkeminen ensi vuoden toukokuun lopulla. Päätös merkitsisi nuorisotoiminnan rajua alasajoa alueellamme. Päätös lopettaisi myös MLL:n lapsityön ja vaikeuttaisi suuresti varhaisnuorisotyötä keskuudessamme. Ollaan tekemässä ratkaisua, jolla on todella kauaskantoiset vaikutukset alueemme lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Emme halua uudestaan kaduillemme iltaisin häiriköiviä ja ilkivaltaa tekeviä nuorisojoukkoja. Alueellamme on käynnistynyt ”vastarintaliike”, jonka tehtävänä on syyskuun alkupuolella kirjallisesti ilmaista syvä huolestumisemme ja vastustuksemme asiasta vastaavalle apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljaselle.
  • Yleiskaavaehdotus julkistetaan loppuvuodesta. Olemme varautuneet sen vaatimaan jatkotyöhön.
  • Seura tulee nimeämään ”Vuoden pakilalaisen”. Valittava on alueella asuva tai asunut ja hän on aktiivisella tavalla vaikuttanut Pakilan alueen kehitykseen tai myötävaikuttanut alueen yhteisöllisyyden edistämiseen; nämä ovat perusteet valinnalle. Pyydämme alueemme yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä ilmoittamaan ehdokkaansa Pakila-Seuran hallitukselle 30.09.15 mennessä.

Ja lopuksi:

  • Tulkaapa riemulliseen KYLÄTAPAHTUMAAN su 06.09. klo 11-15 Pakilan yläasteelle. Seura osallistuu tapahtumaan 20 muun alueen yhteisön kanssa. Nähdään PYA:lla tuolloin!
  • Tanssit jatkuvat Pakinkylän VPK:lla su 04.10. klo 15-18 Pakilan Pelimannien tahdittamina. Kympillä pääsee mukaan. Tervetuloa!

Toivon meille kaikille miellyttävää alkavaa syksyä. Ja muistakaa hakea sienet raikkaasta syksyisestä metsästä!

Urpo Oksanen
Pakila-Seran pj.
0400-311092
uoksanen@gmail.com