Syksyn satoa

601
Puheenjohtaja Klemetti

Omenapuiden oksat ovat taas täynnä vihreitä, keltaisia ja punaisia omenoita. Se on syksyn merkki.

Omenasadosta näyttäisi jälleen kerran olevan tulossa hyvä. Moni tuskailee jopa liian hyvän omenasadon kanssa. Vihdoin myös omat nuoret omenapuumme notkuvat kasvavien omenoiden painosta.

Omat omenaherkkuni ovat yksinkertaisia: mehustamolla puristettu omenamehu, itse tehty omenasose ja omenapaistos.

Omenapaistosta varten omenat pilkotaan lohkoiksi, jotka levitetään voideltuun vuokaan. Lohkojen päälle ripotellaan kaurahiutaleista, fariinisokerista ja rasvasta tehty massa. Paistosta kypsennetään puolisen tuntia 200 C:ssa uunissa. Omenapaistos herkutellaan vaniljajäätelön kanssa.

Täällä meidän alueella on joillakin mukava tapa tuoda tienvarteen ylimääräisiä omenoita ohikulkijoiden otettavaksi. Jos sato on niin runsas, että itse ei tarvitse kaikkia omenoita mutta ei myöskään jaksa poimia niitä, siitäkin voisi ilmoittaa ohikulkijoille. Antaja pääsee ylimääräisistä omenoista eroon ja saajalle aukeaa omenaherkkujen makumaailma.

Itse olen päässyt keräämään tuttavien pihalta maahan pudonneita omenoita. Niistä syntyy hyvää survosta ja mehua.

Pakilan 600-vuotisjuhlien pääjuhla, Keskiaikainen tapahtuma kokosi toukokuussa Pakilan yläasteelle liki 3000 asukasta nauttimaan yhdessäolosta ja keskiaikaisesta tunnelmasta. Sää suosi juhlijoita ja juhlajärjestelyt sujuivat jouhevasti. Suurkiitos Pakila 600 vuotta -juhlatyöryhmälle ja kaikille yhteisen tapahtuman eteen työtä tehneille!

600-vuotisjuhlat jatkuvat sunnuntaina 8. lokakuuta Hyvän Paimenen kirkossa juhlamessulla klo 11 ja juhlakonsertilla klo 18. Juhlakonsertissa esiintyy iso joukko pakilalaisia tähtiä. Konserttilippuja myydään alueemme isoissa tapahtumissa sekä numerossa 0400-311092/Oksanen. Osta oma lippusi ja varmista paikkasi ikimuistoisessa juhlassa!

Allakkaan kannattaa laittaa myös perinteinen kylätapahtuma, jota vietetään Pakilan yläasteella sunnuntaina 3.9. Koko perheen tapahtumassa järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa alueen keppihevosmestaruuskilpailut lapsille.

Iloista markkinatunnelmaa ja maukasta naposteltavaa on tarjolla Pakintalolla lauantaina 7.10. järjestettävässä vanhan ajan kekrijuhlassa.

Tervetuloa kaikkiin syksyn yhteisiin tapahtumiin.  Tapahtumia odotellessa nautitaan kypsyvistä omenoista ja muusta syksyn sadosta.

Tapio Klemetti

Pakila-Seuran pj.

050-624 86