Puheenjohtajan palsta toukokuu 2015

406

Kevät etenee pitkin harppauksin tätä kirjoitettaessa. Aurinkoa taivaan täydeltä ja +15o. Luonto vihertää ja pihojen istutukset ja nurmikot kaunistuvat. Pientalovaltaisen asuinalueemme luonnonläheisyys näyttäytyy parhaimmillaan.

Menneen talven aikana seurasimme mielenkiinnolla alueemme katujen kunnossapitoallianssin toimintaa. Tämän vuonna ei runsaslumisuus haitannut tienpitoa, mutta silti katumme olivat ”pyykkilautoja” hetken aikaa. Hiekoitushiekan poisto alkoi aivan liian myöhään. Asfalttien rikkoutumat korjattiin ajallaan joutuisasti, mutta tekniikalla, mikä ennakoi uutta korjaustarvetta keväällä 2016. Allianssi saa alekirjoittaneelta täyden tunnustuksen työstään ja yritteliäisyydestään. Ensi talvena odotamme parantunutta suoritusta. Kesätyöt kaduillamme jäävät nähtäviksi.

Huolestuttavia uutisia kantautuu Pakilan yläasteelta ja Pakilan nuorisotalolta. Joulukuussa 75-vuotisjuhliaan viettänyt Pakilan yläaste – kaupunkimme toiseksi suurin ja oppimistuloksiltaan paras yläaste – on kiireellisen perusparannuksen tarpeessa. Koulun rakennukset kaipaavat korjaamista ja Kehä I:ltä tulevat pienhiukkas- sekä koulutilojen alla olevat radonpäästöt eliminointia. Helsingin nuorisoasiankeskus kaavailee Pakilan nuorisotalon sulkemista kesäkuun 2016 alussa kustannussäästöihin vedoten. Sulkemista vastustetaan alueellamme voimakkaasti, sillä se merkitsisi sekä kaupungin nuorisotyön että samoja tiloja käyttävien MLL:n perhekahvilan, pikkulasten muskarin ja pienten koululaisten iltapäivätoiminnan loppumista alueellamme. On ilahduttavaa todeta, että alueemme kaupunginvaltuutetut Sara Paavolainen, Sanna Vesikansa, Matti Enroth ja Yrjö Hakanen ovat yhdessä tukemassa Pakilan yläasteen remontin kiirehtimistä ja vastustamassa Pakilan nuorisotalon sulkemista.

Alueemme tulevia tapahtumia:

  • Kurpitsojen kasvatuskilpailu julistettiin Pakin talolla 26.5. pidetyssä Avoimet ovet -tilaisuudessa. Pakila-Seuran ja Pakilan siirtolapuutarhayhdistyksen yhteisenä tavoitteena on palkita parhaat kasvattajat kurpitsajuhlassa Pakin talolla syys- lokakuun vaihteessa. Osallistua voivat kaikki alueellamme kurpitsoja kasvattavat. Ilmoittautumiskaavake löytyy osoitteesta http://tinyurl.com/pakilan-kurpitsakisa. Vaihtoehtoisesti voi ilmoittautua allekirjoittaneelle. Tulkaapa innolla ja leikkimielellä mukaan kisaan!
  • Alueemme kylätapahtuma järjestetään yläasteella sunnuntaina 6.9. klo 11-15. Luvassa monipuolista ohjelmaa, mm. Muumi, taikuri, Baggböle Big Band, Pakilan Pelimannit, keppihevoskilpailu ym. Leo Silolahti juontaa. Pakila-Seura osallistuu tapahtumaan näyttävästi.      
  • Syystanssit Pakilan VPK:lla Pakilan Pelimannien tahdittamana sunnuntaina 4.10. klo 15-18. Tanssien yhteydessä hulvattoman hauska ”Puistokabaree” näytelmä.

Hyvän kesän toivotuksin
Urpo Oksanen
Pakila-Seuran pj.
0400-311092
uoksanen@gmail.com