Kesä kaupungissa

534
Klemetti2

Me suomalaiset olemme mökkikansaa. Lomatunnelmaa haetaan nykyään myös ulkomaan matkoilta. Mökillä ja lomamatkalla pääsee irti kotiaskareista. Se rentouttaa ja on tärkeää jokaiselle meistä.

Kesä on hienoa aikaa myös kaupungissa. Emme vaan useinkaan tule ajatelleeksi, mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä kesällä. Itse olen ajatellut tutustua pääkaupunkiseutuun pyöräillen. Helsingin kaupunki on laatinut kotiseutupyöräilyreittejä. Reitit esittelevät eri kaupunginosien historiaa, luonto- ja kulttuurinähtävyyksiä ja tekevät tutuksi kaupungin eri alueiden ominaispiirteitä. Näihin meidän kotikontuihin voi tutustua upealla Haltialan kierroksella (https://www.hel.fi/static/liv/2013/pyoraillen/ksp14.pdf).

Haltialan metsät muodostavat Helsingin laajimman yhtenäisen, noin 300 hehtaarin ulkoilualueen. Pyöräilyreitin varrella voi ihastella Vantaanjoen alajuoksun suurinta luonnonvaraista koskea, käydä tervehtimässä Haltialan tilan kotieläimiä ja nauttia kahvit Haltialan tilan tai Tuomarinkylän kartanon maisemissa. Tämä 20 km reitti sopii koko perheelle.

Yhteiset retket ja yhteinen tekeminen kruunaavat lomat. Rentouttavaan loma-aikaan kuuluu kuitenkin myös se, että arkiaskareista ei tarvitse huolehtia yhtä paljon kuin yleensä. Yksi iso apu lapsiperheille on Helsingin kaupungin kaikille alle 16-vuotiaille tarjoama puistoruokailu. Kesäruoka tarjoillaan klo 12 kaikissa auki olevissa leikkipuistoissa 4.6.-3.8.2018. Pakila-Paloheinä-Torpparinmäki -alueella Leikkipuisto Etupelto on auki koko kesän. Leikkipuisto Soihtu ja Leikkipuisto Torpparinmäki ovat auki juhannukseen asti. Leikkipuistoissa on tarjolla paljon muutakin kuin ruokaa. Erilaiset tuokiot, temppuradat, askartelunurkkaukset ja satuhetket täyttävät leikkipuistojen kesäviikkoja; unohtamatta uima-altaita.

Koululaisille tarkoitetut kesäleirit pyörähtävät käyntiin kesäkuun alussa. Erilaisia leirejä on minimaailmaleiristä keppihevosleiriin. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella suoraan leikkipuistoista. Myös Torpparinmäen perhetalon kesäkuun kahden ensimmäisen viikon retkistä kannattaa kysyä suoraan perhetalolta.

Pakila-Seuran kevät on ollut vilkas. Vielä toukokuussa jaoimme heijastinliivejä alueemme päiväkoteihin, elävöitimme 1700-lukua Pakin talolla ja vietimme Itä-Pakila -päivää Etupellon leikkipuistossa.

Syksykin alkaa mukavan perinteisesti. Sunnuntaina 2.9. vietetään alueen yhteistä Kylätapahtumaa Pakilan yläasteen koululla. Tiedossa on paljon ohjelmaa ja maittavaa syötävää lapsille ja aikuisille. Tervetuloa!

Aurinkoista kesää kaikille!

Tapio Klemetti
Pakila-Seuran pj.

050-624 86