Risteyspaikassa juhlittiin vappuna

394

Uutisten mukaan vapun juhlinta työllisti jälleen poliisia. Myös Risteyspaikkaseurakunnassa juhlittiin vappuna, mutta erilaisissa tunnelmissa. Koko perheen vappujuhlana mainostettu lastentapahtuma kokosi seurakuntaan 250 lasta kymmenine vanhempineen.

Helsingin Pakilan ja Paloheinän alueen lapsiperheet saapuivat vappuaattona Risteyspaikkaseurakunnan toiminnalliseen vapputapahtumaan aurinkoisessa säässä. Tapahtuman saama suosio ylitti kaikki ennakko-odotukset. Yli kolmesataa ihmistä täytti seurakunnan sisä- ja ulkotilat. Etupihalla grillattiin terassitunnelmissa, sisällä istuttiin munkkikahveilla. Koko talon täytti iloinen juhlatunnelma.

         Vappuaatto on erittäin hyvä ajankohta järjestää laadukas lastentapahtuma seurakuntaan. Ihmiset ovat silloin juhlatuulella ja lähtevät perheensä kanssa mielellään liikkeelle, kertoi Ari Nironen tapahtuman järjestelytiimistä.

 

Lapset ja varhaisnuoret olivatkin Risteyspaikan vapputapahtuman päävieraita. Iloinen puuha täytti viitisentoista toimintapistettä lasten pitäessä hauskaa. Toimintapisteiden vetonauloiksi osoittautuivat kymmenmetrinen köysitikaskiipeily, vauhdikas kottikärryralli, valokuvastudio roolivaatteineen ja vappuhattuaskartelu, jossa paras vappuhattu palkittiin.   

         Parhaat toimintapisteideat syntyvät järjestelytiimin ideariihessä. Jokaiseen lastentapahtumaan pyritään tuomaan jotain uutta.

         Jättitrampoliinit ovat aina suosittuja ja kasvomaalaukselle on kysyntää jokaisessa lastentapahtumassa. On tärkeää huomioida monenikäiset tapahtumavieraat. Pienille tarjotaan pehmolajeja, isommille jännitystä ja vauhtia. Pojille tarvitaan jätkämäistä, vähän rajumpaa puuhaa, josta itsekin innostun, kertoi Aku Hakala varmistaessaan köysitikaskiipeilyn turvallisuutta.

Pipsa Kotilainen teki lapsille vappukampauksia. Hän oli tuonut tapahtumaan omien lasten lisäksi uuden naapurinsa Reetta-tyttären. Reetta oli illasta tosi innostunut ja äidin palautteen mukaan hänellä oli ihana ilta. Pieni tyttö nukahti sinä iltana ikionnellisena ja varmasti äidin sydäntäkin lämmitti nähdä lapsen riemu.

         On tosi kiva olla mukana järjestämässä tapahtumia, joihin voi kutsua työkavereitaan, ystäviään ja naapureitaan. Näihin lastentapahtumiin uskallan kutsua myös sellaisia, jotka eivät koskaan aikaisemmin ole käyneet seurakunnassa, ei vain uskovia ystäväperheitä.

Jonglöörin esitys hiljensi täpötäyden kokoussalin. Pallojen taituroinnin lomassa kuultiin evankeliumi, kun jonglööri kertoi parhaasta ystävästään Jeesuksesta. Seurakunnan nuorten reippaan tanssiesityksen jälkeen kaikille oli selvää, että usko on iloinen asia ja sitä voi juhlia – vappunakin.  

                                                                                                           Merja Hakala