Sää suosi Pakilan katukirppistä

590
IMG 0557

IMG 0557Ilmojen haltiat olivat tänä vuonna suosiollisia Pakilan katukirppikselle, joka järjestettiin Kyläkunnantiellä sunnuntaina 17.8.2014.  Käyskentelyyn sopiva sää oli saanut väkeä liikkeelle sankoin joukoin. Monet ostajat ja jotkut myyjätkin tulevat kaukaakin joka vuosi tähän Pakilan perinteiseen katukirppis-tapahtumaan. Paikallisessa myyntitapahtumassa viehättää erityisesti aitous: myyjät kauppaavat omaa tavaraansa, ammattimaisia myyjiä ei joukossa näy. Vaikka löytöjä ei tulisikaan tehtyä, letkeästä kyläfiiliksestä pääsevät nauttimaan kaikki kulkijat.

Pakilan Omakotiyhdistyksen organisoima perinteinen katukirpputori pidetään vuorovuosin Halkosuontiellä ja Kyläkunnantiellä koulujen alkamisen jälkeisenä viikonloppuna. Ideana on saada kotien nurkkiin kertynyt käyttökelpoinen tavara kiertoon ja samalla elävöittää katukuvaa. Kun omakotitaloissa pitkään asuneet siivoavat nurkkiaan, saattaa myyntiin päätyä todellisia keräilijöiden aarteita.

Tänäkin vuonna lasten vaatteet ja tavarat näyttivät käyvän kaupaksi. Myös kirjat olivat kysyttyjä. Joissakin myyntipisteissä oli mahdollisuus myös nauttia edullinen kahvikupponen, mehua ja itse leivottuja leivonnaisia. Haastateltujen myyjien mukaan mukana ei olla myyntivoittojen vuoksi. Tärkeintä on tavaran kiertoon saaminen ja iloinen tunnelma.

IMG 0548Liisa Kiikkilä ja Aini Holm Paloheinästä pitivät myyntikojuaan S-marketin luona. Vetonaulana tytöillä oli tarjolla kynsien lakkausta. Kuvassa asiakkaana Jarna Leino, joka sai siniset kynnet. Myynnissä oli myös tyttöjen omien pikkutavaroiden lisäksi heidän itsensä leipomia leivonnaisia ja mehua. Tytöt eivät olleet ensi kertaa asialla, vaan heillä oli aiempaa kokemusta kirpputorimyynnistä kotikadullaan Repovuorentiellä joulumarkkinoiden aikaan. 

 

IMG 0563Jukka Hautamäki oli tullut Kannelmäestä pitämään myyntipistettä entisille kotikonnuilleen Pakilaan. Hän kehui tunnelmaa ja iloitsi ”täydellisestä” säästä.

 

 

 

 

IMG 0554Kokkosen puutarha oli perinteiseen tapaan mukana katukirppis-tapahtumassa. Myynnissä oli viherkasvien ja kukkien lisäksi leivonnaisia ja astioita. Kuvassa Carita Kokkonen tyttärenpoikansa kanssa.

 

 

 

IMG 0567Kirppiksellä viihtyvät eri sukupolvet. Helena Pihkon portilla piti kojua Lumi Joensuu, jonka aputyttönä toimi Laura Pihko. Pienen kauppiaan mukaan kauppa kävi hyvin.

 

 

 

 

IMG 0568Asiakas läheiseltä Osuuskunnantieltä oli tullut nauttimaan letkeästä tunnelmasta kahden koiransa kanssa. Pikkuinen laivakoira ja muhkeankokoinen newfoundlandinkoira muodostivat kaksikon, jota moni halusi silittää. Emännällä oli kassissa löytönä koirille yhteinen lelu.

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta.