Sata vuotta stadin jortsuja ja tanssimestoja

703
Jortsukirja uutiskuva

Jortsukirja uutiskuva

Paloheinässä asuva kaupunkineuvos, Helsingin apulaiskaupunginjohtajana toiminut Timo Honkala kiinnostui eläkepäivinään selvittämään Helsingin tanssiperinnettä. Kiinnostuksen taustalla olivat Honkalan omat nuoruusmuistot ja havainto, että Helsingistä ei ollut olemassa tanssipaikkojen ja tanssikulttuurin historiaa kokoavaa teosta. Honkala alkoi tutkia vanhojen tanssilavojen sekä työväen- ja seuraintalojen sekä VPK-talojen tanssihistoriaa eri kaupunginosissa. Tuloksena syntyi viime vuoden lopulla omakustanteena paikallishistoriateos 100 v. stadin jortsuja ja tanssimestoja.

Kirjassa käydään kattavasti läpi paritanssin historiaa Helsingissä yli sadan vuoden ajalta, niin sota-ajan tanssit erityispiirteineen kuin teini- ja osakuntatanssit 1950 – 1970-luvuilla saavat omat lukunsa. Kirjassa kuvataan myös Pakilassa ja lähialueilla toimineita tanssipaikkoja, kuten Pakinkylän VPK:n lava, Pakilan työväentalo, Pikkukosken lava, Käpylän VPK:n lava jne.

Kirjaa myydään Stadin slangin nettikaupassa ja toimistossa (Hämeentie 67), Helsingin kaupunginmuseon netti- ja museokaupasta (Aleksanterinkatu 16 /Katariinankatu 3), parturi-kampaamo Leilassa (Lepolantie 14, 20 % kotiseutualennus) sekä Suomalaisen Kirjakaupan ja Adlibriksen nettikaupassa. Kirja on saatavissa myös Helsingin kaupunginkirjastosta.

Jortsukirja etukansi