Tule mukaan kummiperhetoimintaan

496
Kummiperhe

Kummiperhe

Itä-Pakilassa Toivolan lakkautetun lastenkodin tiloissa toimii pienryhmäkoti yksin maahan tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille.  Nämä nuoret tarvitsevat tukea mm. kielen oppimisessa ja suomalaisiin tapoihin tutustumisessa. Nuorten tukemiseksi Diakonissalaitos organisoi ja kouluttaa kummiperheitä.

Kummiperheet ovat nuorille arvokas ja tärkeä tuki heidän pyrkiessään kasvamaan osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Yhdessä nuoren kanssa voi esim. ulkoilla, laittaa ruokaa, pelata tai olla vain. Kummiperheet ovat kokeneet toiminnan palkitsevana ja arkeen iloa tuovana toimintana. Mukana kummiperhetoiminnassa on jo yli 60 aktiivista perhettä, mutta Diakonissalaitos etsii nyt myös uusia kummiperheitä. Ryhtyisitkö sinä kummiksi turvapaikanhakijanuorille tai tiedätkö jonkun muun sopivan henkilön?

Kummiperheille järjestetään seuraava valmennus tiistaina 2.10. klo 17-20 Diakonissalaitoksen tiloissa, Alppikatu 2. Osallistuminen valmennukseen ei vielä sido mihinkään, vaan voi myöhemmin päättää, lähteekö mukaan toimintaan. Jos kiinnostuit, ilmoittaudu viimeistään perjantaina 28.9. lähettämällä sähköposti osoitteeseen kummiperhetoiminta@hdl.fi tai nettilomakkeen kautta sivulla www.hdl.fi/kummiperhe.

Mikäli kiinnostuit, mutta et pääse mukaan valmennukseen, tiedoksesi, että Diakonissalaitos pyrkii tarvittaessa järjestämään myös yksilövalmennuksia/infoja.  Jos alueeltamme löytyy enemmänkin kiinnostuneita, Pakila-Seura on valmis tukemaan tätä hyvää asiaa tarjoamalla tilat paikallisen valmennuksen järjestämiseksi. Voit esittää toivomuksen paikallisesta kummiperhevalmennuksesta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pakilaseura@gmail.com.

Voit mielellään jakaa tätä viestiä eteenpäin!