Uusi linja 604 auttaa Pakilan pikkukaduilla asuvien liikkumista

378
IMG 0446

IMG 0446

Luultavasti vähäisen käytön takia lopetetun linja J60:n tilalle on tullut linja 604 välille Pirkkola – Itä-Pakila. Linjan tarkoituksena on auttaa kaukana pääväylistä, kuten esim. Pakilantiestä ja Paloheinäntiestä asuvia tuomalla heidät pääväylille, joista he pääsevät edelleen vakiolinjoilla eteenpäin.

Linja liikennöi arkipäivisin tunnin välein klo 9.17 -16.17 Pirkkolan liikuntapuistosta ja klo 7.39 – 12.39 Itä-Pakilasta Metsolan koululta.

Aikataulu ja reittikartta löytyvät tästä linkistä

Jostain syystä niille uusille reitin osille, joita myöten ei kulje muuta bussiliikennettä, ei ole ainakaan tähän mennessä laitettu pysäkkimerkkejä. HSL:n netissä olevasta reittioppaastaa pysäkit löytyvät, mutta maastosta niitä on turha etsiä.

Asiaa HSL:sta tiedustellessani minulle sanottiin, että kysymyksessä ovat ns. ”virtuaalipysäkit”.

Tällainen pitkä katu ilman pysäkkejä on esim. Papinmäentie. Vaikka asiaa ei missään kerrota, saamani tiedon mukaan bussin voi näillä osuuksilla pysäyttää missä tahansa.

 IMG 0451

Tätä HSL:n uutta palvelua pitäisi ryhtyä nyt ahkerasti käyttämään, jottei sitä lopeteta käyttämättömyyden takia, kuten kävi kutsulinjalle J60. Tällä hetkellä 604:n käyttäminen on vielä varsin vähäistä. Useimmiten se nähdäkseni kulkee lähes tyhjänä.