Vuoden Pakilalainen 2014 on Mauri Leppälä

751
MauriL.JPG

MauriL.JPGPakila-Seura nimeää Vuoden Pakilalaiseksi henkilön, joka on toiminnallaan tai omalla työsarallaan erityisen ansioitunut ja saanut aikaan asioita Pakilan asukkaiden tai asuinympäristön hyväksi. Tänä vuonna seura valitsi Vuoden Pakilalaiseksi vuodesta 1996 Pakilan yläasteen rehtorina toimineen Mauri Leppälän. Kunniakirja luovutettiin koulun 75-vuotisjuhlassa 5.12.2014.

Onnittelupuheessaan Pakila-Seuran puheenjohtaja Urpo Oksanen totesi Mauri Leppälän ansioista mm. että hänen määrätietoinen työnsä alueemme lasten ja nuorten hyväksi on ollut merkittävää ja näkyvää. Mauri Leppälä on kelloon katsomatta kokonaisvaltaisesti panostanut Pakilan koulutyön edistämiseen, oppilaiden motivaation ja kouluviihtyvyyden parantamiseen, hyvien ja toimivien välien luomiseen ja ylläpitämiseen koululaisten perheiden kanssa sekä koulun kansainväliseen yhteistyön avaamiseen. Vuoden Pakilalainen on voimakkaasti vaikuttanut siihen, että Pakilan yläaste on tänään erittäin hyvässä maineessa oleva koulu, yksi alueemme ylpeyden aiheista. Koulu on saavuttanut hyvää menestystä ja palkintoja kilpailuissa erityisesti matematiikan, fysiikan ja liikunnan saralla.

Vuoden Pakilalainen oli saamastaan huomionosoituksesta hyvin mielissään. Leppälä kertoi yrittäneensä tehdä koulua ja sen saavutuksia tunnetuksi, kohottaa kouluyhteisön yhteisöllistä itsetuntoa ja hyväntuulista ilmettä sekä luoda yhteistyötä paikallisiin toimijoihin. Hän oli huomionosoituksesta vähän hämmentynytkin, sillä se tuli hänen osakseen vuonna, jolloin hän on ollut paljon poissa kotiseudulta. Vastauspuheenvuoronsa symboliksi Leppälä nosti lastentarhaopettajavaimonsa yhteen alueen päiväkodeista kerran tekemän seinätekstiilin, jossa luki: ”Rakasta minua eniten, kun ansaitsen sitä vähiten”. Se on Leppälän mielestä hyvä ohje kaikkeen kasvatukseen ja sopi myös hänen omaan tunnelmaansa.

Mauri Leppälä on asunut Pakilassa neljännesvuosisadan. Tänä aikana hänelle ovat tulleet tutuiksi Pakilalle tyypillisen rintamamiestaloasumisen ilot ja surut. Hyvin hoidettu talo ja pihapiiri Halkosuontiellä kertovat isännän taidoista ja kiinnostuksen kohteista. Merkkinä Leppälän yhdestä keskeisestä harrastuksesta on pihalla seisova korkea radioamatööriantenni. Vuoden Pakilalainen arvostaa alueemme luonnonläheisyyttä ja nähdään usein lenkkeilemässä Keskuspuistossa.

Kkirja