Pasilan kirjastossa voi kokeilla tammikuun ajan uusia keksintöjä

Pasilan kirjastoon avataan tammikuun ajaksi, 4.1. alkaen, Kokeilupiste, jossa kuka tahansa kirjaston asiakas voi tutustua muun muassa omaa arkea helpottaviin ratkaisuihin ja etsiä tietoa uudella tavalla, kokeilemalla.

Suomessa kehitetään jatkuvasti hienoja ja hyödyllisiä keksintöjä ja palveluita, mutta haasteena on saada tieto niistä kaikista eri elämäntilanteissa oleville kansalaisille. Pasilan kirjaston galleriatilassa sijaitsevassa Kokeilupisteessä voi kokeilla muun muassa lääkkeiden otosta muistuttavaa lääkekelloa, tutustua kalastusharrastusta helpottavaan solmuntekolaitteeseen sekä saada tietoa ikäihmisille suunnatusta etähuolenpitoteknologiasta. Esillä on myös kekseliäs lajitteluroskis, joka kannustaa kierrättämään muodoillaan ja symboleillaan. Näiden lisäksi kokeiltavissa on erilaisia verkkopalveluita aina työnhakupalvelusta aikapankkitoimintaan.

Kirjaston lastenosastolle tulee puolestaan lapsille ja nuorille suunnattu kitaransoiton oppimispeli, joka opastaa kitaransoiton saloihin pelihahmo Giuseppen avulla. Peliohjaimena toimii oikea akustinen kitara, jolla soiton oppimisen ensiaskeleet on helppo omaksua.

Huomisen arki -hankkeen toteuttamat Kokeilupisteet kiertävät Uudenmaan alueen kirjastoissa täydentäen jo olemassa olevia kirjastopalveluita tarjoamalla tietoa käytännöllisessä ja havainnollisessa muodossa. Kokeilupisteissä uudet keksinnöt ja niitä tarvitsevat kansalaiset kohtaavat.

Huomisen arki -hankkeen rahoituksesta vastaa Uudenmaan liitto / Euroopan aluekehitysrahasto ja Helsingin kaupunki.

Lisätietoja: http://www.kokeilupiste.fi