Koti Blogi

Toimintasuunnitelma 2020 (ehdotus)

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry                                    

Esitys vuosikokoukselle Toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2020

Vuosi 2020 on yhdistyksen 79. toimintavuosi. V. 2020 tavoitteena on toteuttaa aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat.

9. helmikuuta pidettään talvirieha Pirkkolan Puropuistossa, jossa yhdistys tarjoaa mehua ja hodareita iloisille ulkoilijoille.

Vuosikokous on keskivikkona maaliskuun 18.3.2020 Saunabaarissa klo 18.

 Vuoden aikana on tavoitteena järjestää muutama konsertti Maunula-talossa. Ensimmäisinä esiintyy  torstaina 2.4. klo 19   Johanna & Mikko Iivanainen duo.

Toukokuun tapahtumat alkavat Puropuiston talkoilla tiistaina 5.5.. Siivoamme pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa, mehua ja kahvittelua entiseen tapaan. Tavoittemme on, että saamme tänäkin vuonna kaupungilta lavan näille roskille.Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa.

Jätelavatempaus on lauantaina 16.5. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin. Hakettaja hankitaan tänäkin vuonna.

Kevätkirppis pidetään sunnuntaina 17.5.. Pitopaikkana on Puropuiston – Pirjontien alue.  sekä siihen liittyvät Pirjontien ja Petaksentien osat sen mukaan miten tietyöt sallivat.

Keväällä kelien salliessa käynnistyvät leikkipuistossa keskiviikkoiset petangue peli-illat, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan.  Kevään sanomissa ja kotisivuilla tarkemmat aloitusajat.

Lasten leikkimieliset urheilukilpailut Pirkkolan urheilukentällä pidetään toukokuun lopussa. Vuorossa ovat jo kuudennet kisat. Kilpailijoille jaetaan muistoksi mitalit.

V. 2019 toimintansa aloittanut Pirkkolan puutarhakerho jatkaa hyvin alkanutta toimintaansa järjestämällä tapaamisia ja esitelmiä.

Vuosikokous 2019 päätti adoptoida Plotin vieressä olevan I maailmansodan aikaisen linnoituksen (tukikohta XXII). Adoptio eli kummiksi ryhtyminen ei edellytä taloudellisa sitoumuksia, talkootyötä kuitenkin, joka aloitettin kesäkuussa 2019. Talkoot jatkuvat kesällä. Kaj Lyytinen on toiminut yhdistyksen Adoptoi Monumentti -vastavana.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen yö lauantaina 22.8. (Suomen luonnon päivänä) paikkana Puropuisto. Värikkäät pöydät, kutsuva ja viihdyttävä musiikki sekä herkulliset tarjottavat kokoavat puiston täyteen pirkkolalaisia. Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa juhlan alussa omaa ohjelmaa.

Katukirppis järjestetään syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Paikalle toivotaan jälleen paljon myyjiä ja asiakkaita.

Pikkujoulut pidetään marraskuussa, jolloin tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään taas iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Viimevuoden Kaunein joulukatu -kilpailu pyritään toteuttamaan asukkaiden ideoiden pohjalta tänäkin vuonna.

Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

Helsingin kaupungin putki- ja johtotyöt sekä Raide-Jokerin kiskotusten rakentaminen pysäyttävät liikenteen Pirkkolan- ja Pirjontiellä ainakin syksyyn 2020 asti. Omakotiyhdistys reklamoi kaupungille ongelmista.

Yhdistyksemme uusiutuvat, työn alla olevat kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.fi/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus. Lisäksi yhdistyksellämme on oma Facebook sivusto.

Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com on osoittautunut erittäin toimivaksi. Sillä tavoittaa kaikki hallituksen kaikki jäsenet kerralla!

Tuloslaskelma 2019 ja Talousarvio 2020

Pirkkolan omakotiyhdistys ry.

TULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2019

Varsinainen toiminta:

Tuotot

Jäsenmaksutuotot: 4375,00

Muu toiminnan tuotto: 6825,83

Yht. 11 200,83

Kulut

Toimintakulut: 10750,67

Hallinto, jäsenyydet: 342,91

Pankkikulut: 144,58

Yht. 11 238,16

Tilikauden tulos: -54,83

TASE 31.12.2019

VASTAAVAA

Rahoitusomaisuus

Rahat ja pankkisaamiset 10076,05

Yht. 10076,05

VASTATTAVAA

Oma pääoma

Pääoma 1.1.2019 10130,88

Tilikauden alijäämä -54,83

10076,05

Pirkkolan omakotiyhdistys ry

TALOUSARVIO VUODEKSI 2020

TULOT

Jäsenmaksut (170 x 25€) 4250,00

Toiminnan tuotto 6500,00

Yhteensä 10750,00

MENOT

Jätelava ja silppuri (kevät) 2100,00

Pirkkolan Sanomat 150,00

Purotalkoot 150,00

Lyhtyjen yö 2500,00

Joulujuhlat 1300,00

Muut tapahtumat 4050,00

Pankkikulut 150,00

Hallinto, kokoukset, jäsenyydet 350,00

Yhteensä 10750,00

Toimintakertomus 2019

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry                                     Toimintakertomus vuodelta 2019

Vuonna 1941 perustetulle yhdistykselle se oli sen 78. toimintavuosi. Tavoitteena oli edellisvuosien tapaan lisätä alueemme yhteisöllisyyttä ja luoda erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia niin aikuisille kuin lapsillekin  keskinäisen kanssakäymisen ylläpitämiseksi. Osayleiskaavan tilanne ja Raide-Jokerin mukanaan tuomat putkien siirrot ja muut kaivuutyöt erilaisine liikennejärjestelyineen, puiden kaatamisineen ja tonteille aiiheutetuille muutoksille erityisesti Pirjontien ja Pirkkolantien varrella on ollut voimia kuluttavaa niin asukkaille kuin yhdistyksellemmekin.

Vuoden 2018 lopussa tiedotetusta Pirjontien ja Pirkkolantien putkien siirtotöistä työt alkoivat helmi-maaliskuussa ja jatkui koko vuoden, Pirjontien tonttien aidat kaadettiin ja loppuvuodesta myös Pirkkolantieltä. Liikenne katkaistiin välillä Pakilantie Metsäpurontien risteys Pirkkolantiellä ja liikenne ohjattiin kiertämään Maunulan Metsäpurontien kautta.  Tonteilleajo Pirjontiellä aukiolle asti sallittiin, Pirkkolantien varressa oleville tonteille samoin kuin muille kaduille ajettiin Petaksentien tai Papinmäentien kautta. Jos hyvin käy putkien siirto valmistuu syksyllä 2020.

Pirkkolaan laaditun uuden osayleiskaavan tilanne

4.10. 2017 tekemämme valitus hallinto-oikeuteen koskien ns. Elannon tontille rakennettavaa viisikerroksista taloa käsiteltiin ja saimme päätöksen, jonka mukaan kaava on lainvastainen ja asemakaavan muutos tältä osin kumottava. Kaupunki sai valitusluvan kyseiseen päätökseen. Annoimme siihen KHO:lle selityksen, jonka mukaan hallinto-oikeuden päätös on oikea eikä sitä ole syytä muuttaa. Korkein hallinto-oikeus järjesti poikkeuksellisesti asiaan liittyvän katselmuksen 4.9 klo 10, jossa läsnä 5 KHO:n oikeusneuvosta, esittelijäneuvos ja projektipäällikkö, kaupungilta 3 (mm. aluearkkitehti Ann Charlotta Roberts ja liikennesuunnittelija Kari Tenkanen) ja yhdistyksestämme puheenjohtaja Kaj Lyytinen, sihteeri Lisa Ressler-Gabrielsson, arkkitehtuurin professori emeritus Osmo Lappo sekä Maija Hakasen edustajana Yrjö Hakanen. Mutta KHO oli toista mieltä ja lähes kaupungin sanoin perusteli päätöksensä kirjeessään 4.11.2019  ja totesi muutoksen ja rakentamisen olevan täysin lainmukainen. Eli talo rakennetaan osittain Elannon aukion päälle ja Pirjontien julkinen liikenne aukiolta eteenpäin Pirjontielle katkaistaan.

Asiasta ei voi enää valittaa, joten olemme voimattomia ja pettyneitä sekä ihmeissämme, miten samoilla perusteilla ja lakikohdilla päätökset eri oikeusasteissa voivat olla niin vastakkaisia!

Vuoden aikana Pohjoisen alueen yhdistykset kokoontuivat Pakila-Seuran puheenjohtajan Erja Vuorion johdolla käsittelemään yhteisiä asioita. Erja Vuorio valittiin keväällä alueen edustajaksi Helsingin kaupunginosayhdistykseen (Helka). Kokoontumisia oli noin joka toinen kuukausi. Yhteisinä asioina mainittakoon 5.11.2019  ”Koettiin kaupungin menettely pohjoisten kaupunginosien aluesuunnitelmien käsittelemiseksi täysin riittämättömäksi tavalla, jolla se aiotaan toteuttaa 21.11. tilaisuudessa.”  Päätettiin laatia asiasta pohjoisten kaupunginosien yhteinen kannanotto Helsingin johtaville virkamiehille läsnäolleiden nimissä. Kannanotto toimitettiin myös eri poliittisten ryhmien edustajille. Tammikuun 2020 28. mennessä ei vastauksia ole kuulunut.

Vuosi oli vilkas kaikkine tapahtumineen.

Toimintavuoden avaus oli Talvirieha Puropuistossa su 10.2. Vaikka vettä satoi, puistoon kokoontui 35 innokasta liikkujaa, makkarat, hodarit, mehu ja laskiaispullat maistuivat.

Vuosikokous pidettiin Saunabaarissa ke 13.3.2019, hallituksen kokoonpano kertomuksen lopussa. Kokouksen esityksenä oli myös Adoptoi Monumentti -hanke. Kokous päätti adoptoida Plotin vieressä olevan I maailmansodan aikaisen linnoituksen (tukikohta XXII). Adoptio eli kummiksi ryhtyminen ei edellytä taloudellisa sitoumuksia, talkootyötä kuitenkin. Kaj Lyytinen on toiminut yhdistyksen Adoptoi Monumentti -vastavana. Katso erillinen raportti.

Puropuiston talkoissa ti 7.5 siivottiin koko puronvarren alue siistiksi. Kaupunki toimitti lavan ja jätesäkkejä Pirjontien varteen, asukkaat toivat kottikärryjä, pressuja ja haravat. Talkoolaisille tarjottiin pullakahvit ja virvokkeita. Paikalle oli kutsuttu myös Pohjois-Helsingin stadiluotsi Ella Tanskanen, joka oli ihmeissään pirkkolalaisten aktiivisuudesta. Hän kuunteli myös toiveita koripallokorista, joka sitten saatiinkin myöhemmin Pirkkolan tekonurmen viereen. Kutsuimme hänet myös Lyhtyjen Yöhön.

Petankki alkoi Puropuistossa 8.5 keskiviikkoisin, mutta siirtyi myöhemmin Pirkkolan urheilupuiston pulkkamäen juurelle Raide-Jokerin ja putkitöiden tieltä.

Jätelavatempaus oli la 18.5, kaikkiaan 4 lavaa, kun uutena otettiin metalli entisten puun, maatuvan ja sekajätteen lisäksi. Haketta syntyi kunnon hakettajalla, kaikki kulkeutui säkeissä Pirkkolan pihoille. Hallituksen jäsenet päivystivät pareittain, osoitetietoja päivitettiin ja vaihdettiin kuulumisia  ja kommentteja toiminnastamme.

Katukirppis su 19.5 Pirjontiellä (ei aukiolla). Kävijöitä ja myyjiä vähemmän kuin tavallisesti, aloitetut putkityöt verottivat. Uutuutena taimienvaihtopiste, joka pyritään toteuttamaan seuraavanakin vuonna.

Lasten urheilutapahtuma Pirkkolan kentällä to 23.5., lajeina pallonheitto, juoksu 50m ja pituushyppy. Sarjat alle 7 vuotiaat, 7-9 ja yli 10.  Osallistujia hieman vähemmän kuin aiemmin, hieman alle 20, kaikille mitali, mehua ja keksejä.

Vuonna 2007 alkunsa saanut Lyhtyjen Yö la 24.8 kokosi ennätyksellisen suuren joukon nauttimaan yhdessäolosta, hyvästä musiikista, josta vastasivat Pirkkolan oma lastenorkesteri Salmiakki, Nuottikriisi sekä Sirkka Keiski ja Silver Sound. Alussa lapsia ihastutti taikuri Klabbis.

Ja kuten aina, ruoka maistui ulkona samoin kuin hyvät kakkukahvit. Tilaisuus pidettiin leikkipuistossa työmaan aitojen vieressä puolta pienemmässä tilassa, mutta kaikki toimi loistavasti ja tunnelma oli mukavan tiivis.

Syyskirppis su 1.9 siirrettiin uuteen paikkaan Papinmäentien ja Pirjontien väliseen puistoon puron varteen. Muutos osoittautui todella loistavaksi, myyjiä oli runsaasti samoin kuin ostajia, viuluveljekset soittivat ja oli iloinen meininki koko hommassa. Päätettiin pitää kirppikset siinä paikassa jatkossakin ainakin toistaiseksi.

Pirkkolan pikkujoulu toteutettiin Pakinkylän VPK:lla 23.11. Tila koristeltiin jouluisin värein, musiikista huolehti ”Viuluveljet”, Salmiakki ja Sirkka Keiski ja Silver Sound. Pirkkolan keijukerho toi joulutervehdyksen ja lasten odotus täyttyi joulupukin saapumiseen. Menu oli maittava ja ihmisillä iloinen mieli. Arpajaisetkin pidettiin.

Valtakunnalliseen Avoimet puutarhat – teemapäivään su 7.7 osallistui 7 kaunista puutarhaa: Palapelipuutarha (Papinmäentie 42), Pirkkolan piha (Pirjontie 11), Leenan puutarha (Pirjontie 30), Monican puutarha (Papinmäentie 6), Paratiisin hedelmien tarha (Viidenrajantie 7), Pirkkolan puolivilli piha (Viidenrajantie 17) ja Sinitintin piha (Viidenrajantie 3). Kävijöitä arviolta 200 – 300 puutarhaa kohti.

Puutarhatapahtumat toivat yhteen pirkkolalaisia ja sen tuloksena perustettiin Pirkkolan puutarhakerho 12.4, joka lähti hyvin liikkeelle. Kokouksista ilmoitettiin sanomissa. Mukaan voi liittyä kaikki puutarhanhoidosta ja kasveista kiinnostuneet.

Asian tiimoilta pidettiin Catharina Hansténin toimesta luento 8.10  ”Ekologisuus puutarhan-hoidossa” ja keskustelutilaisuus, paikkana Maunulan Mediapaja.

Joulukuussa kannustimme asukkaitamme luomaan joulutunnelmaa alueellemme ja julistimme Pirkkolan kaunein joulukatu -kilpailun. Äänestyksen voitti Viidenrajantie, siitä onnittelut, Kangastie menestyi myös hyvin. Jouluiset valot ilahduttivat kaikilla kaduilla.

Yhdistys oli myös aktiivinen musiikkitapahtumien osalta, joukossamme on osaajia. Organisoimme 4 eri konserttia, liput möi Lippu.fi Maunula-talon Metsäpurosaliin:

5.4     Pave ja Vihtori Maijanen

13.9   Timo Tuomisen Jacques Brel konsertti

15.10 Jonna Tervonmaa & Jussi Jaakonaho sähköduo

5.12   Edu Kettunen ja Mika Kuokkanen Duo

Maunula-talon kahdessa suunnitteluryhmässä toimii Pirkkolasta myös hallituksessamme oleva Jari Halenius.

Lokakuussa meidät tavoitti surusanoma pitkäaikaisen puheenjohtajamme Sirkku Hansténin poismenosta.  7.12 puheenjohtaja ja sihteeri osallistuivat siunaustilaisuuteen Hyvän Paimenen kirkossa ja muistotilaisuuteen Memory-salissa Malmilla.

Alueemme mediana toimii Pirkkolan sanomat, omat kotisivut sekä facebook-sivut. Lehden sisällöstä sovitaan hallituksessa ja toimittamisen on hoitanut Sanna Heino. Lehti ilmestyi 7 (?)

kertaa ja jaettiin talkoovoimin hallituksen jäsenten ja Leena Vierikon toimesta tiekunnittain kaikkiin talouksiin yhteensä 217 kpl. Sanomien osoite on pirkkola.helsinki@gmail.com. Facebookia käytettiin runsaasti myös  tiedotukseen,osoite on www.facebook.com/PirkkolanOmakotiyhdistys.

Omat kotisivumme toimivat Helkan sivustolla www.kaupunginosat.net/pirkkola. Riina Malhotra ja kumppanit huolehtivat facebookin tiedottamisesta, Kaj Lyytinen on ollut kotisivujen vastaava ja yhteyshenkilö Helkaan.

Suomen lippu liehuu liputuspäivina salossamme Elias Taiton ansiosta, häneltä olemme saaneet myös sähkön Lyhtyjen Yöhön. Kiitos.

Hallitus kokoontui 8 kertaa mukavassa ja rennossa ilmapiirissä Saunabaarissa, Mediapajassa ja puheenjohtajan kotona ja välillä oltiin ihan pihalla. Hallituksessa olivat Kaj Lyytinen (pj.), Lasse Oila (varapj.), Krista Manninen (taloudenhoitaja), Lisa Ressler-Gabrielsson (siht.), Kati Panelius, Jari Halenius, Annaleena Soult, Riina Malhotra, Markku Sipi, Sanna Heino, Marko Manninen, Göran Lindbäck.

Erovuorossa 2 vuoden hallitustyöskentelyn jälkeen ovat Kati Panelius, Annaleena Soult, Markku Sipi, Riina Malhotra, Lisa Ressler-Gabrielsson, Krista Manninen sekä Jari Halenius.

Toiminnantarkastajina toimivat Juha Uuksulainen ja Juha Virtanen.

Omakotiyhdistyksen vuosikokous Pakilan VPK:n talo, ke 12.8.2020 klo 18

Esityslista Sääntömääräiset asiat

1§ Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta.

2§ Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

3§ Esityslistan hyväksyminen järjestykseksi.

4§ Esitetään toimintakertomus, tilit ja toiminnantarkastajien lausunto sekä päätetään

tilinpäätöksen vahvistamisesta.

5§ Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

6§ Päätetään toimihenkilöiden palkkioista.

7§ Määrätään jäsenmaksun suuruus.

8§ Vahvistetaan alkaneen vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.

9§ Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten sijaan.

10§ Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi varatoiminnantarkastajaa.

11§ Muut mahdolliset esiin tulevat asiat.

12§ Kokouksen päättäminen.

Lopuksi tietoa ja keskustelua Pirkkolaa koskevista ajankohtaisista ja tulevista asioista.

Tervetuloa Pirkkolan omakotiyhdistys

Pirkkolan omakotiyhdistys mukana Helsingin kaupunginmuseon Adoptoi Monumentti –toiminnassa.

Yhdistyksen vuosikokous 2019 päätti, että yhdistys adoptoi Plotin vieressä olevan I maailmansodan aikaisen linnoituksen (tukikohta XXII). Adoptio eli kummiksi ryhtyminen ei edellytä taloudellisia sitoumuksia. Vuosikokous valtuutti yhdistyksen hallituksen ryhtymään toimenpiteisiin.

Käytännössä tarkoitus on ryhtyä kunnostamaan aluetta kaupunginmuseon ohjeiden mukaisesti: ”Hoitotoimien tavoitteena on pitää muinaisjäännös ja sen ympäristö puhtaana roskista. Tavoitteena on myös estää maatuvan jätteen ja lahopuun kertymistä rakenteisiin poistamalla sitä säännöllisesti. Kun kohde on saatu siistittyä roskista ja lahopuusta, niin linnoitteen rakenteista voi alkaa pikkuhiljaa raivata lehtipuiden vesakkoa ja alle ranteen paksuista puustoa, jotta humusta kertyisi vähemmän. Vesakko ja taimet katkaistaan läheltä maan tai rakenteen pintaa mekaanisesti oksa- tai voimasaksilla tai sahalla.

Linnoitteen rakenteita ja ympäristöä raivataan myös matalammasta kasvillisuudesta, kuten liiallisista vadelmapensaista ja saniaiskasvustosta, jota on runsaasti haudoissa. Rakenteiden turpeisiin ja sammaleisiin ei kajota. Korkeaa ruohovartista kasvillisuutta voi myös poistaa esim. niittämällä säännöllisesti ja viemällä jäte pois kohteelta. Tavoitteena on rakenteiden siisteys, parempi havaittavuus, saavutettavuus sekä niiden säilymisen turvaaminen. Pidemmällä aikavälillä tavoitteena voi olla kohteen ympäristön maiseman avartaminen, jotta se olisi helposti tarkasteltava ja turvallinen alueella liikkuville.

Kohde on näyttävä siivottuna ja siihen on helppo tulla tutustumaan. Se olisi myös oiva opetuskohde.” Omia Pirkkolan tavoitteitakin voi olla. Esim. pirkkolalaisten Plotin alueen muistojen tallentaminen.

Mukana Plotin linnoituksen adoptiotoiminnassa kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Kaj Lyytiseen. Puh. 0503220944 /s-posti. kaj.lyytinen@saunalahti.fi. Ensimmäinen tapaaminen on Puropuistotalkoiden yhteydessä 7.5..

KUTSU Pirkkolan omakotiyhdistys ry Vuosikokous 13.3.2019, klo 18:00

Paikka: Maunulan Saunabaari

Kahvitarjoilu

Asiat:

klo 18.00 Pirkkolalaiset mukana Adoptoi monumentti -hankeessa:

Tavoitteena kunnostaa Plotin viereinen I maailmansodan aikainen linnoite.

Paikalla Heini Hämäläinen kaupunginmuseosta, joka kertoo hoitosuunnitelmasta ja mitä adoptointi käytännössä tarkoittaa.

Klo 18.20 Vuosikokous alkaa

Esityslista Sääntömääräiset asiat

1§ Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta.

2§ Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

3§ Esityslistan hyväksyminen järjestykseksi.

4§ Esitetään toimintakertomus, tilit ja toiminnantarkastajien lausunto sekä päätetään

tilinpäätöksen vahvistamisesta.

5§ Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

6§ Päätetään toimihenkilöiden palkkioista.

7§ Määrätään jäsenmaksun suuruus.

8§ Vahvistetaan alkaneen vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.

9§ Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten sijaan.

10§ Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi varatoiminnantarkastajaa.

11§ Muut mahdolliset esiin tulevat asiat.

12§ Kokouksen päättäminen.

Lopuksi tietoa ja keskustelua Pirkkolaa koskevista ajankohtaisista ja tulevista asioista

Tervetuloa Pirkkolan omakotiyhdistys

 

Pirkkolaan laaditun uuden osayleiskaavan viimeisiä vaiheita.

Yhdistyksen hallinto-oikeuteen 4.10.2017 jättämään kirjalliseen valitukseen koskien ns. Elannon tontille suunniteltua viisikerroksista taloa, tuli 5.10.2018 hallinto-oikeuden päätös. Päätöksen lopussa lukee seuraavasti: ”Asemakaavanmuutos on muodostettavan tontin 37 sekä Pirjonaukion osalta edellä esitetyillä perusteilla lainvastainen ja kaupunginvaltuuston asemakaavamuutoksen hyväksymistä koskeva päätös on tältä osin kumottava.”

Seuraavaksi Helsingin kaupunki on hakenut valituslupaa Korkeimmalta Hallinto-oikeudelta koskien Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä 5.10. 2018 nro 18/0583/5. KHO on kirjeellään 30.11.2018 diaarinumero 5104/1/18 varannut Pirkkolan Omakotiyhdistykselle mahdollisuuden selityksen antamiseen Helsingin kaupungin valituslupahakemuksen ja valituksen johdosta. Omakotiyhdistys jätti 30.12.2018 KHO:lle selityksen, jonka johdantano on seuraava: ”Uudistamme aiemmin hallinto-oikeudelle esittämämme ja toteamme, että hallinto-oikeuden päätös kumota asemakaavamuutos Pirjontien tontin 37 ja Pirjonaukion osalta on oikea eikä sitä ole syytä muuttaa.” Asiasta ei ole 25.1.2019 mennessä tullut päätöstä.

Pirkkolan Talvirieha Puropuistossa sunnuntaina 9.2.2020 klo 11-13

Tule tapaamaan muita pirkkolalaisia ja
nauttimaan talvisäästä. Tarjolla hodareita,
makkaraa ja laskiaispullia sekä reippailua ”talvisääsä”.

Hallinto-oikeuden päätös 5.10.2018 Elannon tontille ei saa rakentaa viisikerroksista rakennusta

Tiedoksi Pirkkolan asukkaille.

Valitukset ns. Elannon tontin kohtalosta kaupungin uudessa asemakaavassa ovat saaneet hallinto-oikeudesta päätökset.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 7.6.2017 uuden asemakaavan, johon sisältyi myös suunnitelma viisikerroksiseksi taloksi Pirjonaukion eli Elannon tontin ”päälle” Pirkkolalaiset vastustivat jo valmisteluvaiheessa ankarasti moista rakennusta.

Myös Pirkkolan omakotiyhdistys teki asiasta valituksen hallinto-oikeuteen. Muutamien mutkien jälkeen saimme 5.10.2018 hallinto-oikeuden päätöksen, jonka lopussa lukee seuraavasti: ”Asemakaavanmuutos on muodostettavan tontin 37 sekä Pirjonaukion osalta edellä esitetyillä perusteilla lainvastainen ja kaupunginvaltuuston asemakaavamuutoksen hyväksymistä koskeva päätös on tältä osin kumottava.”

Ts. Elannon tontin osalta asemakaava on todettu lainvastaiseksi. Kaavailtua kerrostaloa EI saa rakentaa. Me valituksen tehneet pirkkolalaiset olimme hallinto-oikeuden mielestä oikeassa. Kaupungilla ei ole lainmukaista oikeutta tuhota omakotialueemme ainutlaatuisuutta.

Valitus koskien Pirjontien katkaisemista Pirjonaukion kohdalta sai hallinto-oikeudessa toisenlaisen päätöksen. Pirjontien katkaiseminen ei hallinto-oikeuden mielestä ole lainvastainen. Toisaalta – miksi kaupunki nyt katsoisi tarpeelliseksi ko. toimenpiteen. Aika näyttää.

Kaupunki voi yrittää valittaa hallinto-oikeuden päätöksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos sieltä saa siihen luvan. Toistaiseksi suhtautukaamme valoisasti tulevaisuuteen.

Kaj Lyytinen

Pirkkolan omakotiyhdistyksen hallituksen pj.

Pirkkolan Pikkujoulut la 24.11.

 

Koko perheen tunnelmalliset pikkujoulut Pakinkylän VPK-talolla Pakilantie 64. 

Tervetuloa kaikki entiset ja nykyiset Pirkkolalaiset, sekä sukulaiset muualtakin.

Pikkujouluohjelma:

17.30 Tervetuloa! Glögitarjoilu alkaa
18.00 Salmiakki – Pirkkolan lasten oma bändi esiintyy
18.30 Ruokailu alkaa, vaihtoehtoina
porsaaan ulkofilettä ja kermakastiketta tai kasvispihvejä
19.30 Joulupukin vierailu ja lahjapussien jako
20.00 Kakkukahvit: Pirkkolan luumu-britaa tai puolukkajuustokakkua
20.30 Sirkka Keiski ja Silver Sound
22.30 Valomerkki ja talkoosiivous

Ruokaliput lunastetaan juhlan alussa käteisellä:
Aikuiset 10 €
Lapset (4-12 v.) 5 €

lisäksi
Euron baarin juomat 2 €

Ilmoittautumiset ti 20.11. mennessä:
kaj.lyytinen@saunalahti.fi 050 322 0944
jari.halenius@musicall.fi 040 715 4279
Kerro aikuisten ja lasten lukumäärä sekä otatteko liha- vai kasvisvaihtoehdon.
Kaikki herkut ovat laktoosittomia.

Haluatko auttaa?

Talkoovuorot:
Juhlatilan valmistelu 15-18
Keittiöapu 16-18.30 tai 18.30-21
Loppusiivous

Ilmoittautumiset Annukalle:
Anna-maija.lampi@helsinki.fi
050 5703065

Salmiakki-bändi

Pirkkolan lapset harjoittelevat hienoja esityksiä Pirkkolan omiin juhliin.

Ota yhteyttä Marko Manniseen 040 560 5090 tai Kati Paneliukseen 044 263 2463.
Osallistu haluamallasi tavalla; voit laulaa, soittaa, taputtaa – ei osaamispakkoa!