Koti Blogi

Perinteinen Pirkkolan katukirppis

Tänään 3.9.2023
Pirjontien ja Puronvarren tienoilla.

Avoimet puutarhat Pirkkolassa

Pirkkolassa on tänä vuonna avoinna 5 puutarhaa sekä Lisan Pop up kahvila, ks. kartta. Tervetuloa retkelle Pirkkolan ainutlaatuiseen puutarhakaupunginosaan.

 I Britas finns det i år 5 öppna trädgårdar och Lisas Pop up kafé, se kartan. Välkommen till en excursion i Britas unika stadsdel. 

Kutsu Pirkkolan Omakotiyhdistyksen vuoden 2023 vuosikokoukseen

Aika: Maanantai 13.3.2023 klo 18

Paikka: Pakinkylän VPK, Pakilantie 64

Vuosikokouksen alussa klo 18 Pirjontie 8:n asukkaat Helmi ja Jori esittelevät remonttihankettaan, joka on Instagramissa nimellä @projektipirkkis.

Kokouksen esityslista

1§ Kokouksen puheenjohtaja, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta.

2§ Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

3§ Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi.

4§ Esitetään toimintakertomus, tilit ja toiminnantarkastajien lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta.

5§ Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle.

6§ Päätetään toimihenkilöiden palkkioista.

7§ Määrätään jäsenmaksun suuruus.

8§ Vahvistetaan alkaneen vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.

9§ Valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle.

10§ Valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi varatoiminnantarkastajaa.

11 § Sääntömuutos

Esitetään, että yhdistyksen sääntöjen 7 § 8-kohtaa muutetaan siten, että jatkossa valitaan yksi toiminnantarkastaja ja hänelle varatoiminnantarkastaja.

12 § Muut mahdolliset esiin tulevat asiat

  • Keskustelua Pirkkolan omakotitalojen kylkeen tulevista kerrostaloista.
  • Tulisiko kaupunginhallitukselle tehdä esitys, että Maunulan Osa-alue 281 Pirkkola (Britas) rajattaisiin koskemaan Pirkkolan pientalojen aluetta. (Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto: Pirkkola on luokiteltu valtakunnallisesti merkittäväksi pientaloalueeksi.)

13 § Kokouksen päättäminen.

Tervetuloa kokoukseen! Kaikki Pirkkolan omakotitalojen asukkaat ovat tervetulleita kokoukseen. Osallistua voi myös antamalla valtakirjan edustajalleen.

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry hallitus

Esitys vuosikokoukselle toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2023

Vuosi 2023 on yhdistyksen 82. toimintavuosi. Tavoitteena on jatkaa toimintaa vanhaan, hyvään malliin. Uusia tapahtumia voidaan järjestää, jos niitä halutaan ja tekijöitä löytyy.

Talvirieha piti pitää lauantaina 11. helmikuuta klo 11–13 Puropuistossa. Riehaa ei kuitenkaan pidetty, koska ilma oli niin huono, talvesta ei juuri tuolloin ollut tietoakaan.

Vuosikokous on maanantaina 13. maaliskuuta klo 18 Pakinkylän VPK-talossa.

Puropuiston talkoot

Jätelavatempaus

Kevätkirppis

Illallinen Helsingin (Pirkkolan) taivaan alla Puropuistossa

Lasten urheilukilpailut

Pirkkolan puutarhakerho

Lyhtyjen yö

Katukirppis syyskuussa

Pikkujoulut Nukketeatteritalossa Lepolantiellä Pakilassa

Kaunein joulukatu -kilpailu

Joulukulkue

Tapahtumien ja juhlien päivämäärät selviävät tuota pikaa, kunhan uusi hallitus pääse töihin. Niistä tiedotetaan hyvissä ajoin Pikkolan sanomissa.

Toimintakertomus 2022

Vuosi 2022 oli vielä koronavuosi, vaikka kuinka olisimme toivoneet jo normaaleja aikoja. Mutta taudin kanssa piti elää, olla varovainen ja huomaavainen toisia ihmisiä kohtaan. Mutta Pirkkolassa tautista aikaa oli ja on helpompi elää kuin jossain muualla; onhan meillä luonto lähellä ja tilaa pihoissamme touhuta. Eikä korona ollut tarpeeksi suuri riesa, mielemme pahoitti sota. Se loi jotenkin synkän varjon kaiken ylle. Mutta pirkkolalaiset, me emme lannistu. Kovat ajat jotenkin vielä lähensivät pirkkolalaisia.

Vuoden aikana järjestimme perinteisiä tapahtumia ja vähän jotain uuttakin. Osanottajia oli paljon, yhteisöllisyys oikein kukoisti. Ja mikä hienoa, Pirkkolaan on muuttanut uutta väkeä ja lapsia on paljon. Vuosi 2022 oli Pirkkolan omakotiyhdistyksen 81. toimintavuosia, hurraa!

Jätelavatempaus ja kevätkirppis

Juhlia ja iloita voi niin monella tavalla. Pirkkolalaiset pitävät hauskaa ja touhuavat yhdessä, eikä siihen tarvita valkoisia pöytäliinoja tai muuta hienoa. Jätelavatempaus on yhtä juhlaa. Toukokuun 14. päivä ilma oli hyvä ja väkeä jätelavojen ympärillä riitti. Nurkissa ja piiloissa olleet roskat kärrättiin siirtolavoille. Ja toisella kädellä vietiin kotiin toisen hylkäämiä aarteita. Lavat täyttyivät nopeasti, ja niitä piti välillä käydä tyhjentämässä.

Roskat lajiteltiin, ja sitä hommaa pitää vielä kehittää. Ei ollut ihan helppo tietää, mikä roska kuuluu millekin siirtolavalle, vaikka kyllä meillä ohjeetkin oli.

Puropuiston reunassa oli perinteinen haketinpiste. Risuista ja yms. saatiin paljon haketta, jota vietiin kotipuutarhaan. Hienoa kierrätystä!

Ennen jätelavatempausta hallituksen väki teki pikasiivouksen Puropuistossa. Roskat kasattiin yhteen kohtaan ja aikomus oli laittaa roskat ja risut siirtolavoille, mutta kaupungin porukat olivatkin vieneet ne pyytämättä pois, kiitos siitä!

Sunnuntaina 15.5. Puropuistossa ja Pirjontien reunoilla pidettiin perinteinen kevätkirppis. Ja väkeä oli liikkeellä ostohousut jalassa todella paljon. Lasten vaatteet, kengät, lelut, kirjat vaihtoivat omistajaa hienosti. Kauppa käy, kun hinta on sopivat! Puutarhakerholla oli oma pöytä, josta taimet pääsivät uusiin koteihin ja puutarhoihin.

Petanqueta ja olympialaisia

Pirkkolalaiset pelasivat itseohjautuvasti petanqueta urheilukentän päädyssä kerran viikossa. Lapsille pidimme olympialaiset urheilukentällä toukokuun 31. päivä. Osanottajia oli ilahduttavan paljon, joukossa pikkuisiakin, todella innokkaita juoksijoita ja hyppääjiä. Palkinnot jaettiin Lyhtyjen yössä elokuussa suurten suosionosoitusten kera.

Vuosikokous

Viime vuonna eli 2021 vuosikokous pidettiin koronan takia ulkona Puropuiston leikkikentällä. Vettä satoi, osallistujia oli vähän, mutta lainvoimaisuuden kannalta tarpeeksi. Vuonna 2022 meillä oli parempi onni, ja kokous pidettiin sisällä Pakin VPK-talossa 4. huhtikuuta. Osallistujia oli ilahduttavan runsaasti ja kokous oli lainvoimainen. Kokouksen aluksi Janne Käpylehto Solarvoimasta piti esitelmän aurinkopaneeleista. Aihe kiinnosti kovasti pirkkolalaisia, ja aika monen talon katolle onkin ilmaantunut paneeleita.

Omakotiyhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tarja Salo. Hallituksen jäseniksi toimikaudeksi 2022–2023 valittiin Riina Malhotra, Kati Panelius, Jussi Ruotsalainen, Mari-Maija Shallo, Annaleena Soult ja Heidi Granlund. Hallituksessa jatkoivat kaudelle 2022 Marko Manninen, Sanna Heino, Topi Kuustie, Lasse Oila, Göran Lindbäck ja Kaj Lyytinen.

Toiminnantarkastajiksi valittiin Esko Vierikko ja Heikki Koivikko, varalle Leena Valanne ja Pirjo Halla. Sanna Heino toimii yhdistyksen varainhoitajana.

Lyhtyjen yö

Hienon kesän loppupuolella kokoonnuimme Puropuistoon, jossa vietettiin Lyhtyjen yötä 20. elokuuta. Väkeä oli paljon, taisi olla enemmän kuin koskaan ennen. Puistossa oli kymmeniä lapsia, jotka keksivät tekemistä ihan itse. Lapsille oli tietysti myös järjestettyä ohjelmaa eli poniratsastusta, Salmiakin laulua ja hauska pelle. Juhlaväkeä viihdytti tuttu Nuottikriisi ja uusi tuttavuus, taitava Lauri Schreck. Lisan herkut maistuivat kaikille ja Euron baarissa riitti väkeä. Ilta tummeni ja tunnelma tiivistyi. Omalla porukalla juhlat koottiin ja purettiin!

Syyskirppis

Perinteinen syyskirppis oli sunnuntaina syyskuun 4. päivä. Väkeä oli paljon liikkeellä, joukossa muitakin ostajia kuin pirkkolalaisia.

Pikkujoulut

Pirkkolalaisten pikkujoulut pidettiin marraskuun 26. päivä uudessa paikassa eli Nukketeatteritalossa Lepolantiellä Pakilassa. Porukalla loihdimme juhlapaikasta jouluisen ja viihtyisän. Koska juhlia on korona-aikana ollut aika vähän, nyt tautitilanteen vähän rauhoituttua, suuri joukko pirkkolalaisia tuli pikkujouluihin. Aina yhtä hyvä Salmiakki esiintyi ja sitten näimme nukketeatteria, kun Herra Stark esiintyi. Yleisö tykkäsi kovasti esiintyjistä, ja tunnelma oli iloinen. Ruoka oli katettu ja vieraat pääsivät syömään Lisan tekemiä jouluruokia. Kun maha oli täynnä, tuli pitkään odotettu kunniavieras eli joulupukki.

Pikkujouluissa oli myös yksi ns. virallinen osa, kun Pirkkolasta poismuuttava Jari ja puolisonsa Irina kukitettiin. Jari palkittiin kunniapirkkolalaisena. Pikkujoulupaikka oli niin kiva, että päätimme pitää pikkujoulut siellä myös jouluna 2023.

Jouluperinteet

Varsinaisia jouluperinteitä ei vuonna 2022 toteutettu, koska mm. sähkö oli kallista. Mutta jokainen oli koristellut talonsa ja pihansa oman makunsa ja tahtonsa mukaan. Jäälinnaa ei edes yritetty rakentaa, koska ei ollut lunta eikä tarpeeksi pakkasta. Joulukuun 18. päivä loimme uuden perinteen eli glögikulkueen, joka päättyi Puropuistoon.

Pirkkolan Sanomat

Annaleena Soult toimitti Pikkolan Sanomia, ja ne ilmestyivät seitsemän kertaa. Sanomissa oli ajankohtaisia asioita, ja niitä oli nyt myös Pirkkola-Britas Facebookissa. Facesta onkin tullut nopea ja kätevä tiedonvälitys paikka.

Pirkkolan puutarhakerho

Pirkkolassa on paljon innokkaita kotipuutarhureita. Kerho kokoontui vuonna 2022 yhdeksän kertaa Pirkkolan puutarhoissa. Kaunista katseltavaa oli paljon, ja kerholaiset saivat paljon hyviä vinkkejä. Taimia vaihdettiin ja kokemuksia jaettiin. Avoimet puutarhat -päivässä 7.8. Pirkkolassa oli avoinna kuusi puutarhaa ja Lisan pop up -kahvila. Kävijöitä puutarhoissa ja kahvilassa oli yli toistasataa.

Raide-Jokeri

Pirkkolan kohdalla Raide-Jokerin rakentaminen edistyi hyvin, eikä pahempia meluhaittoja enää ollut. Odotamme innolla, että pääsemme ratikan kyytiin syksyllä 2023.

Kerrostalo Pirkkolan rajalle

Pirkkolalaisten mieltä on pahoittanut ns. Elannon tontille nouseva kerrostalo. Siinä se on noussut pala palalta, melua on riittänyt. Talo ei sovi monen mielestä siihen paikkaan, mutta siihen se nousee.

Palvelujen keskittämisestä Oulunkylään suunniteltuun isoon terveys- ja hyvinvointikeskukseen

Hei,

Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien alueella toimivien kuuden kaupunginosayhdistyksen edustajat tapasivat perjantaina 10.6. apulaispormestari Daniel Sazonovin ja muita sote-lautakunnan jäseniä. Veimme sote-lautakunnalle osoitetun kirjelmän alueen terveysasemien, neuvoloiden ja muiden sote-lähipalvelujen säilyttämiseksi.

Tunnin mittaiseen tapaamiseen kaupunginhallituksen kokoussalissa osallistuivat lautakunnan puheenjohtaja Daniel Sazonovin lisäksi varapuheenjohtaja Pentti Arajärvi ja lautakunnan muista jäsenistä Kati Juva, Minna Lindgren, Sinikka Vepsä ja Laura Korpinen. He edustivat lautakunnan kuudesta poliittisesta ryhmästä neljää: kokoomus, vihreät, SDP ja Perussuomalaiset. Muutkin oli kutsuttu, mutta heillä oli esteitä.

Maunula-seuran puheenjohtaja Marja Salmela esitteli huolemme palvelujen keskittämisestä Oulunkylään suunniteltuun isoon terveys- ja hyvinvointikeskukseen ja perhekeskukseen. Lisäksi esitimme sitä eri näkökulmista täydentäneet kahden minuutin puheenvuorot (nykyisten terveysasemien hyvät tulokset, palvelujen saavutettavuus, alueen erityispiirteet, esimerkki ikäihmisen ongelmista Kalasataman isossa keskuksessa, Oulunkylän liikenneongelmat, alueen asukasmäärien kehitys ja sote-palvelujen yhteys asuinalueisiin).

Tapaaminen ja keskustelu oli hyvähenkinen. Lautakunnan jäsenet kiittivät, että olimme liikkeellä hyvissä ajoin ennen kuin esitykset alueen palveluverkosta tulevat lautakuntaan.

Täsmällisiä lupauksia lautakunnan jäsenet eivät esittäneet, mutta he totesivat selvästi tarpeen hakea ratkaisuja, jossa kaikkia palveluja ei keskitetä Oulunkylään. Puheenvuorojen perusteella lautakunnan jäsenet ymmärsivät, että näiden neljän terveysaseman laaja alue ei muodosta mitään sellaista kaupunkirakenteen ja liikenteellistä kokonaisuutta, johon riittää yksi iso palvelujen keskus. Tarpeellisena pidettiin myös alueen palvelutarpeiden arviota, jota ei virkamiesten valmistelemassa palvelujen keskittämisessä ole tähän mennessä tehty. Lautakunnan jäsenet eivät selvästikään olleet tietoisia siitä, että virkamiehet valmistelevat alueen kaikkien sote-lähipalvelujen keskittämistä (terveysasemat, neuvolat, hammashoitolat, lapsiperheiden sosiaalipalvelut, lastensuojelun avohuolto, neuvoloiden psykologipalvelut jne).

Kyse on Helsingin sote-palvelujen pohjoisesta suurpiiristä (johon kuuluu viisi peruspiiriä: Maunula, Oulunkylä, Länsi-Pakila, Tuomarinkylä ja Itä-Pakila) ja lisäksi Latokartanon peruspiiristä ja Vanhankaupungin peruspiiristä (ilman Arabianrantaa). Niissä on nyt yhteensä noin 90 000 asukasta. Asukasmäärä alueella nousee kaavapäätösten toteutuessa 2030-luvulla noin 130 000:een. Suomen kaupunkien nykyisten asukasmäärien vertailussa tämä olisi seitsemänneksi suurin ja isompi kuin esimerkiksi Kuopio, jossa on kahdeksan terveysasemaa.

Esitimme Maunulan, Oulunkylän, Paloheinän ja Pihlajamäen terveysasemien alueiden tarpeista ja erityispiirteistä lähtevää kokeilua ja pilottia lähipalveluihin perustuvasta palveluverkosta. Samalla voitaisiin kehittää mm. kotiin, kouluihin ja päiväkoteihin tarjottavia palveluja.

Alueemme terveysasemien ja muiden sote-lähipalvelujen kannalta tärkeitä päätöksiä tehdään yleisten linjausten tasolla syksyllä, kun valtuusto päättää sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelustrategian. Sitä ennen on hyvä palata asiaan ja viestittää kaikille valtuutetuille alueen terveysasemien, neuvoloiden ym. säilyttämisen puolesta.

Kantaa lähiterveysasemien puolesta voi ottaa myös allekirjoittamalla adressia https://www.adressit.com/maunulan_paloheinan_ja_pihlajamaen_terveysasemien_puolest

Jos haluat kerätä adressia esimerkiksi kesätapahtumissa paperilla, kerro, niin toimitamme adressia Sinulle. Muutkin ideat siitä, miten voimme puolustaa asuinalueidemme lähipalveluja, ovat tervetulleita.

Sote-lautakunnan tapaamiseen 10.6. osallistuivat Marja Salmela Maunula-seurasta, Tapio Solonen Oulunkylä-seurasta, Jukka Tienari Pakila-seurasta, Veli-Pekka Kantanen Paloheinä-Torpparinmäen kaupunginosayhdistyksestä, Milja Parviainen Pihlajamäki-seurasta, Tarja Salo Pirkkolan omakotiyhdistyksestä ja allekirjoittanut.

Terveisin
Yrjö Hakanen, Pirkkola

Omakotiyhdistyksen vuosikokous 2022

maanantaina 4.4. 2022klo 18-20

Paikka: Pakinkylän VPK, Pakilantie 64.

Vuosikokouksen alussa klo 18-18.30 on mahdollisuus perehtyä talojen energia- ja sähköratkaisuihin, mm, aurinkopaneelien tuomiin mahdollisuuksiin, Paikalla oleva asiantuntija Janne Käpylehto alustaa ja vastaa kysymyksiin. Katso täältä lisätietoa Jannesta http://jannekapylehto.fi/yhteystiedot/

Kokouksen ohjelma

18.30 Kokouksen avaus

Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen

Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, jotka tarvittaessa voivat toimia myös ääntenlaskijoina.

Vuosikokoukseen kuuluvat sääntömääräiset asiat:

1. esitetään toimintakertomus, tilit ja tilintarkastajan lausunto sekä päätetään tilintarkastuksen vahvistamisesta.

2. päätetään tili- ja vastuuvapautuksen myöntämisestä hallitukselle

3. päätetään toimihenkilöiden palkkioista

4. määrätään jäsenmaksun suuruus, joka on kaikille sama

5. vahvistetaan alkaneen vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

6. valitaan yhdistyksen puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten sijaan

7. valitaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa sekä

8. käsitellään vähintään 10 päivää ennen kokousta hallitukselle kirjallisena tulleet ehdotukset

9. käsitellään muut mahdolliset esiin tulevat asiat

Kokouksen alussa on kahvitarjoilu. Kaikki Pirkkolan omakotitalojen asukkaat ovat tervetulleita kokoukseen.

Osallistua voi myös antamalla valtakirjan edustajalleen

Esitys vuosikokoukselle Toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2022

Esitys vuosikokoukselle Toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2022

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry

Vuosi 2022 on yhdistyksen 81. toimintavuosi. Tavoitteena on toteuttaa ennen korona-aikaa järjestetyt hyvät tapahtumat.

Vuosikokous on maanantaina maaliskuun 4.4.2022 Pakinkylän VPK:lla.

Toukokuun tapahtumat alkavat Puropuiston talkoilla tiistaina 3.5.. Siivoamme pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa, mehua ja kahvittelua entiseen tapaan. Tavoitteemme on, että saamme tänäkin vuonna kaupungilta lavan näille roskille.

Jätelavatempaus on lauantaina 14.5. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin. Hakettaja hankitaan tänäkin vuonna.

Kevätkirppis pidetään sunnuntaina 15.5.. Pitopaikkana on Puropuiston – Pirjontien alue.

Keväällä kelien salliessa käynnistyvät petangue peli-illat, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan. Kevään sanomissa ja kotisivuilla tarkemmat aloitusajat.

Lasten leikkimieliset urheilukilpailut Pirkkolan urheilukentällä pidetään toukokuun lopussa. Vuorossa ovat jo seitsemännet kisat. Kilpailijoille jaetaan muistoksi mitalit.

V. 2019 toimintansa aloittanut Pirkkolan puutarhakerho jatkaa hyvin alkanutta toimintaansa järjestämällä tapaamisia ja esitelmiä.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen yö lauantaina 20.8.paikkana Puropuisto. Kutsuva ja viihdyttävä musiikki sekä herkulliset tarjottavat kokoavat puiston täyteen pirkkolalaisia. Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa juhlan alussa omaa ohjelmaa.

Katukirppis järjestetään syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Paikalle toivotaan jälleen paljon myyjiä ja asiakkaita.

Pikkujoulut pidetään marraskuussa, jolloin tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään taas iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Kaunein joulukatu -kilpailu pyritään toteuttamaan asukkaiden ideoiden pohjalta tänäkin vuonna.

Vuoden aikana on tavoitteena järjestää muutama konsertti Maunula-talossa.

Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 5-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan. Siihen otetaan myös vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Lisäksi yhdistyksellämme on oma Facebook sivusto.

Yhdistyksemme uusiutuvat, työn alla olevat kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.fi/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus.

◦ Jätelavatempaus 14.5.2022 klo 10-15

Pirjontiellä.

Lavat seuraaville:

Puutavara, haketettava. EI kestopuuta.

Maatuva puutarhajäte. EI multaa yms. maa-ainesta.

Metallia

Sekajäte. Ei ongelmajätettä.

Tapahtumat 2017

Puropuiston talkoot ke 3.5.2017 klo 17 

Jätelavatempaus la 20.5.2017 klo 10- 16 

Puropuiston Petanque/ Mölkky-illat 10.5 lähtien keskiviikkoisin klo 18 

Lasten urheilukilpailut ma 29.5 klo 18 Pirkkolan urheilupuistossa 

Kevään Katukirppis su 21.5 klo 11-14 

Lyhtyjen yö la 26.8 

Syksyn Katukirppis su 3.9 klo 11-14 

Pirkkolan omakotiyhdistys järjestää vanhojen puutalojen ystäville remontointi-illan Maunula-talossa tiistaina 19.9.2017 klo 18-20.

Paikalla ovat talotohtorina tunnettu Panu Kaila sekä korjausrakentamisen erityisasiantuntija Pertti Sarmala. 

Pikkujoulut Huom! aika muuttunut = perjantaina 24.11. klo 18 – 24

Pihojen Joulukalenteri löytyy seuraavassa nettiosoitteessa:

https://drive.google.com/open?id=1jp6AvYm_TknSLEB7K4YTLe3lCbpf_PBMtq_ljySqdoI