Toimintakertomus vuodelta 2008

Yhdistyksen toimintavuosi oli sen 67, asukaita alueella 518 (2006). Vuoden kulku noudatteli aikaisempien vuosien perinteitä. Vuosikokous oli 28.2 Pirkkolan Uimahallin kokoustiloissa puheenjohtajana Markku Ylhäinen. Ennen kokousta kuultiin YTV:n edustajan Hanna-Liisa Järvisen esitys jäte- ja kompostointiasioista.

Roskalavat tuotiin sunnuntaina 4.5, tyhjennettiin välillä ja vietiin lopullisesti maanantai-iltana 5.5. Niiden kulut syövät lähes kokonaan jäsenmaksuina saadut varat. Ehdotuksemme mukaan osa asukkaistamme kokosi jo lauantai-illaksi ja sunnuntaiaamuksi porteilleen tavaroita , joita halusi muiden ottavan ilmaiseksi. Ainakin osassa tapauksia homma toimi hyvin eikä niitä tarvinnut suotta kantaa jätelavoille. Ehdotus toistetaan myös 2009.

Puropuistontalkoot olivat tiistaina 6.5 klo 17 alkaen. Tapahtumassa oli n. 30-40 osallistujaa ja Puropuistossa vielä lapsia, olihan tarjolla talkooväelle kahvia, leivonnaisia, grillimakkaraa ja virvokkeita sekä puutarhaihmisille Tertun Kukka ja Taimi- liikkeen taimia myynnissä.

Vuonna 2007 ensimmäisen kerran toteutettu Lyhtyjen Yö toteutettiin lauantaina 30.8 ihastuttavaa Nuottikriisin musiikkia, hyviä keittoja ja kahvin kanssa paakelsia, virvokkeita ja mukavaa yhdessä oloa toisiimme tutustuen leikkipuistossamme, johon pystytettiin yhdistyksen iso oma katosteltta sekä pari naapureilta lainattua pienempää sekä tuoleja ja pöytiä. Isoa katosta vuokrataan myös muille pieneen hintaan. Tilaisuus oli taas onnistunut ja osallistujamäärä n. 90-100, sää oli hyvä, sade ryöpsähti vasta 30 minuuttia tilaisuuden jälkeen.

Pirkkolan syksyinen katukirppis oli sunnuntaina 31.8, kauppa kävi ja hinnat olivat edulliset.

Kaupungilta ei saatu roskalavoja, edellisvuoden kokeilu haravoitujen lehtien keräämiseksi lokakuussa osoittautui liian kalliiksi, koska lavoille tuotiin kaikkea roinaa lehtien asemesta.

Lokakuun 27.10 oli energia-ilta Seuriksella. Helsingin Energian asiantuntijoina olivat markkinointipäällikkö Eeva Aaltonen, myynnin päällikkö Turo Eklund sekä yleissuunnitteluinsinööri Jouni Kivirinne kertomassa kaukolämmöstä, sen kustannuksista ja Helsingin asenteesta asiaan. Läsnä oli n. 40 asiasta kiinnostunutta ja keskustelu oli vilkasta. Illan tuloksena päätettiin järjestä kaukolämpökysely Helsingin Energialta saadun materiaalin pohjalta viimeistään loppuvuoden-tammi-helmikuun 2009 aikana. Kysely siirtyi 2009 puolelle Energian viivyttelyn takia.

Pirkkolan pikkujoulut pidettiin 21.11 pirkkolalaisten talkoilla rakentaman Lampuotilantien seurakuntatalolla. Musiikista vastasi vahvistettu Nuottikriisi, irkkumusiikki ja suomipoppi soi ja Ronja Kuoppamäen pianonsoitto viritti porukan laulamaan joululauluja, Marja Hakolan ja Raumalta tulleen ystävänsä Maijan runoesitys kirvoitti raikuvat aplodit, syötiin hyvät sapuskat ja juotiin kakkukahvit joulupukin vierailun ja lahjapussien jaon jälkeen, hyvät arpajaisvoitot tyydyttivät kaikkia, kiitokset niistä kuuluvat kaikille lahjoittajille. Vieraita kaikkiaan n.80. Tilan koristeltiin joulun väreihin, tarjoiluista ja tilaisuuden ilmapiiristä saatiin mukavia kiitoksia, joten juhlat jatkukoot taas vuonna 2009! Annukka Lammen toteuttama ja Raija Tuurin suunnittelema Pirkkolan banderolli oli näkyvästi esillä, kuten oli jo Lyhtyjen Yö-tapahtumassa

Alueen mediana toimii Pirkkolan Sanomat. Lehden toimittamisesta on vastannut Anu Karjalainen ja lehti on jaettu talkoovoimin eri jakajien toimesta tiekunnittain. Lehti on ilmestynyt 6 kertaa.

Yhdistyksen yhtenä uutena mediana tulee toimimaan omat kotisivut Helkan sivuston alla. Kotisivuja on ansiokkaasti työstänyt Heli Parkkonen, mutta johtokunta on edennyt asiassa laiskasti, erityisesti puheenjohtaja.

Puheenjohtaja ja Raija Tuuri on osallistunut kaupunginosayhdistysten Helkan järjestämiin seminaareihin 3 kertaa.

Johtokunta kokoontui 9 (10) kertaa ja mukavassa ilmapiirissä puheenjohtajan luona.

Historiikkitiimi kokoontui ensimmäistä kertaa 19.5 miettimään mahdollista rakennetta ja sisältöä. Palaverissa olivat Cleo ja Pertti Mustonen neuvonantajina, Pertti Sarmala, Heikki Pirhonen, Martina Torppa ja Lisa Ressler-Gabrielsson.

Johtokunnassa ovat olleet Lisa Ressler-Gabrielsson (puh.joht), Maija Huttunen (rahastonhoitaja), Annukka Lampi (e) siht., Cleo Mustonen (e ), Martti Passi, Heikki Pirhonen (e), Anna-Kaisa Sarkanen, Paul Silfverberg (e ), Kaija Simolin, Martina Torppa, Raija Tuuri , Leena Vuorinen (e ), Heikki Wallenius (e).