Toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Yhdistyksen toimintavuosi on sen 68. Vuosi kulkee aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Vuosikokous pidetään Seuriksella  ma 23.2.  Kokouksen jälkeen kuullaan mielenkiintoinen esitys Helsingin kasveista ja eläimistöstä, myös kaneista kertojana luonto-opas Eero Haapanen.

Helmikuun loppuun mennessä toteutetaan kaukolämpökysely kaikille Pirkkolan talouksille.

Puropuiston talkoot ovat tiistaina 5.5 klo 17 alkaen. Kaupunki tuo lavan paikalle. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa jos ei muuten, niin ainakin että tutustuisi muihin alueen asukkaisiin ja erityisesti lapset toisiinsa. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan.

Nurkat saadaan puhtaiksi, kun perjantaina 15.5 keräämme kierrätykseen tarkoittamamme tavarat porteillemme ja ne artikkelit, jotka eivät ole löytäneet halukkaita ottajia, joutavat  roskalavoille, jotka tuodaan lauantaina 16.5 , tyhjennetään välillä ja viedään lopullisesti sunnuntai-iltana 17.5. Jäsenmaksuina saadut varat kuluvat pääosin lavojen kustannuksiin ja jätemaksuihin.

Iloinen ilta Lyhtyjen Yö lauantaina 29.8 ja Pirkkolan katukirppis pidetään sunnuntaina 30.8, yritetään tehdä siitä vilkas tapahtuma, jossa paljon asiakkaita ja myyjiä sekä kirkas ja lämmin päivä.  

Marraskuussa pidämme pikkujoulut ja paikkana, mikäli mahdollista seurakuntatalo. Mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille, arpajaiset, musiikkia ja maukkaiden tarjoilujen siivittäminä iloinen yhteinen ilta paikallisten esiintyjien voimin.  Mahdollisiin muihin tilaisuuksiin saa mielellään antaa ideoita.

2011 täytämme 70 vuotta ja sitä varten aletaan koota asukkaiden ja Pirkkolassa asuneiden muistoja eri näkökulmista. Äitien, isien, lasten muistoja ja elämää, harrastuksista, kerhoista, alueen kaupoista ja muusta yritteliäisyydestä jne. Pentti Sarmalan tekemät henkilöhaastattelut ovat hyvänä pohjana samoin kuin 50-vuotisjulkaisumme, mutta haluamme lisätä arjen näkökulmaa entisestään ja saada mukava aineistoa aina nykypäiviin saakka juhlajulkaisuumme runsaine kuvineen.

Kotisivut ovat saaneet rakenteen ja muodon. Sivujen rakenne on selkeä ja asukkaita palveleva, tilaa myös palautteille ja vuorovaikutukselle. Kotisivut sijoittuvat osaksi Helkan  kaupinginosasivustoja, niitä ylläpidetään omasta toimestamme muutamien hallituksen jäsenten toimesta, sisällöstä ja rungosta vastaa hallitus. Sivuiltamme löytyy jatkossa myös ilmestyneet ja uudet sanomat. Sivuista tiedotetaan asukkaille kesän kuluessa.

Yhdistyksen säännöt vuodelta 1941 päivitetään ja vuodesta 2009 eteenpäin mennään uudistetuilla säännöillä, mikäli niin vuosikokouksessa päätetään.

Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta, kaupalliset mainokset tervetulleita. Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista.      

 Lehden toimittamisesta vastaa Anu Karjalainen ja lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta tiekunnittain joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa tarpeen mukaan.