Toimintakertomus vuodelta 2009

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2009

Hallituksen tavoitteena on tänäkin vuonna ollut lisätä alueemme yhteisöllisyyttä ja miellyttävää keskinäistä kanssakäymistä.
Yhdistyksen toimintavuosi oli sen 68, asukkaita alueella 518 (2006). Vuoden kulku noudatteli aikaisempien vuosien perinteitä. Vuosikokous oli 23.2 Seuriksella puheenjohtajana Tapani Oksanen. Kokouksen jälkeen oli luonto-opas Eero Haapasen esitys Helsingin eläimistöstä, keskusteltiin myös city-kaneista.

Roskalavat tuotiin lauantaina 16.5 ja vietiin samana iltana klo 18 pois. Lavojen luona oli hallituksen jäsenten päivystys ja samalla saimme haastateltua asukkaitamme ja kuulla mielipiteitä yhdistyksen toiminnasta ja ehdotuksia aluettamme koskevissa asioissa mm. liikennejärjestelyistä. Lavoilla saatiin mahtumaan tuplamäärä jätteitä verrattuna aikaisempiin vuosiin. Edellisenä iltana useat olivat jättäneet hallituksen suosituksesta porteilleen kierrätykseen sopivia tavaroita, joita halukkaat saivat ottaa omikseen.

Puropuistontalkoot pidettiin tiistaina 5.5 klo 17 alkaen. Tapahtumassa oli n. 30-40 osallistujaa ja joukko lapsia, olihan tarjolla talkooväelle kahvia, leivonnaisia, grillimakkaraa ja virvokkeita.

Vuonna 2007 ensimmäisen kerran toteutettu Lyhtyjen Yö toteutettiin lauantaina 29.8 suotuisassa kelissä. Kuultiin ihastuttavaa Nuottikriisin musiikkia, syötiin hyviä keittoja lisukkeineen ja kahvin kanssa Britaa ja Sacherkakkua. Nautittiin virvokkeita ja mukavasta yhdessäolosta toisiimme tutustuen leikkipuistossamme, johon pystytettiin yhdistyksen iso oma katosteltta sekä pari naapureilta lainattua pienempää sekä tuoleja ja pöytiä. Isoa katosta vuokrattu myös muille pieneen hintaan. Tilaisuus oli taas onnistunut ja osallistujamäärä n. 100-120 kaikista ikäryhmistä.

Pirkkolan syksyinen katukirppis oli sunnuntaina 30.8, kauppa kävi ja hinnat olivat edulliset. Uutena katuna oli myös Kaskitie, mutta osoittautui, että kaikki ostajat eivät osanneet mennä sinne.

Pirkkolan pikkujoulut pidettiin 20.11 pirkkolalaisten talkoilla rakentaman Lampuotilantien seurakuntatalolla. Musiikista vastasi pääosin vahvistettu Nuottikriisi, mutta Viki Maijanen ja Otto Vainikka ystävineen sekä Ella ja Suski duona soitti omia biisejään. Timon ja Raumalta kotoisin olevan Maijan runoesitys kirvoitti raikuvat aplodit. Emil 7v. esitti taitojaan diabolon pyörittämisessä, syötiin maittavat liha- ja kasvisruoat ja juotiin kakkukahvit (Ellen Svinhufvudin kakku ja marjakakku) joulupukin vierailun ja lahjapussien jaon jälkeen, hyvät arpajaisvoitot tyydyttivät kaikkia, kiitokset niistä kuuluvat kaikille lahjoittajille. Erityisen koskettava oli vanhan poikakerhon vetäjän ja hänen poikiensa läsnäolo ja muistelut. Vieraita kaikkiaan n.80-90. Tila koristeltiin joulun väreihin, tarjoiluista ja tilaisuuden ilmapiiristä saatiin mukavia kiitoksia, joten juhlat jatkuvat taas vuonna 2010! Annukka Lammen toteuttama ja Raija Tuurin suunnittelema Pirkkolan banderolli oli näkyvästi esillä, kuten oli jo Lyhtyjen Yö-tapahtumassakin.

Lipun salkoon Puropuistossa on liputuspäivinä nostanut Elias Taitto, häneltä on saatu myös sähkö Lyhtyjen Yöhön.

Alueen mediana toimii Pirkkolan Sanomat sekä omat nettisivut vihdoinkin. Lehden toimittamisesta on vastannut Mirkka Seppälä ja lehti on jaettu talkoovoimin hallituksen jäsenten ja Sirkku Hansténin ja Leena Vierikon toimesta tiekunnittain kaikkiin talouksiin yhteensä 217 kpl. Lehti on ilmestynyt 6 kertaa. Lehden 2/2009 mukana meni joka talouteen kaukolämpökysely ja lehden 5/09 jäteinfo. Sanomien osoite pirkkolansanomat@gmail.com Petaksentie 34

Yhdistyksen omat kotisivut toimivat Helkan sivuston alla osoitteessa www.kaupunginosat.net/pirkkola. Kotisivuja työsti alkuun ansiokkaasti Heli Parkkonen, mutta nyt siitä vasta tiimi vastuuhenkilönään Juha Virtanen. Tiimi kokoontui Helkan tiloissa ja sai koulutuksen sivujen ylläpitoon 11.5.

Johtokunta kokoontui 9 (10) kertaa ja mukavassa ilmapiirissä puheenjohtajan luona.

Historiikkia varten jätettiin marraskuussa Opetusministeriölle ja Museovirastolle anomus avustusta varten. Päätös saadaan maaliskuussa 2010.

Vuosikokouksessa hyväksytyt uudet säännöt jätettiin Patentti- ja rekisterihallitukseen hyväksyttäväksi.

Johtokunnassa ovat olleet Lisa Ressler-Gabrielsson (puh.joht), Maija Huttunen (rahastonhoitaja)(e), Annukka Lampi ( siht.), Cleo Mustonen, Martti Passi (e), Heikki Pirhonen , Anna-Kaisa Sarkanen ( e), Paul Silfverberg (varapj.), Kaija Simolin ( e), Martina Torppa ( e), Raija Tuuri ( e) , Mirkka Seppälä, Juha Virtanen.

(e) erovuoroinen 2010 vuosikokouksessa

Toimintakertomus 2009.pdf