Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Vuosi 2010 on yhdistyksen 69. toimintavuosi. Vuosi kulkee aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Vuosikokous pidetään Seuriksella ma 15.2. Kokouksen jälkeen keskustellaan kaukolämmön tulosta Pirkkolaan. Paikalle on kutsuttu edustajat ainakin Helsingin Energiasta ja Helsingin Vedestä.
Toukokuussa järjestetään kolme tapahtumaa. Perjantaina 7.5. kierrätetään nurkkiin jääneitä tavaroita. Kukin voi jättää kotiportilleen ylimääräiseksi jääneet tavarat, josta halukkaat voivat ottaa ne. Mikäli halukkaita ottajia ei löytynyt, tavarat voi siirtää seuraavana päivänä jätelavalle. Jätelavakierrätys järjestetään siis lauantaina 8.5. ja kestää vain yhden päivän, paikalla hallituksen jäsenten päivystys. Jäsenmaksuina saadut varat kuluvat pääosin lavojen kustannuksiin ja jätemaksuihin.
Puropuiston talkoot ovat tiistaina 11.5. Kaupunki tuo lavan paikalle. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan.
Elokuun lopulla järjestetään seuraavat tapahtumat. Perinteinen Lyhtyjen Yö on lauantaina 28.8. ja katukirppis sunnuntaina 29.8.. Yritetään tehdä kirppiksestä vilkas tapahtuma, jossa on paljon myyjiä ja asiakkaita.
Marraskuun 19. päivä pidetään pikkujoulut ja paikkana on Seuris. Pikkujouluissa tarjolla on mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä.
Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan.
2011 yhdistys täyttää 70 vuotta, mitä juhlistamme laatimalla historiikin. Tätä varten on alettu koota aineistoa. Kaikenlainen kuva- ja tekstimateriaali Pirkkolassa asuneista henkilöistä ja tapahtumista on tervetullutta. Olemme kiinnostuneita siitä, millainen Pirkkola oli eri vuosikymmeninä. Historiikkia toimittaa kuusijäseninen toimikunta, johon kuuluvat Heikki Pirhonen, Lisa Ressler-Gabrielsson, Pertti Sarmala, Paul Silfverberg, Martina Torppa ja Pertti Mustonen, ulkopuolisena vetäjänä Eeva-Liisa Oksanen. Historiikkityöstä kerrotaan tarkemmin Pirkkolan Sanomissa.
Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus.
Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.
Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa Mirkka Seppälä. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.
Uutena tapahtumana kaavaillaan Pirkkolan koirat –esittelyä asukkaille, kävelyryhmän aikaansaamista, kranssikurssia sekä kokkikurssia nuorille Seuriksen keittiössä.

Toimintasuunnitelma 2010.pdf