Toimintasuunnitelma 2011

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry – Toimintasuunnitelma vuodelle 2011
Vuosi 2011 on yhdistyksen 70. toimintavuosi. Vuosi kulkee aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Vuosikokous pidetään Seuriksella ma 28.2. Kokouksen jälkeen Pirkkolan 70-vuotishistoriikin toimittaja Eeva-Liisa Oksanen on lupautunut kertomaan historiikkiprojektista ja kirjan tämänhetkisestä vaiheesta. Vuosikokouksessa jaetaan historiikin ennakkomainos.
Toukokuun tapahtumat järjestetään aiemmista vuosista poiketen yhtenä päivänä eli lauantaina 7.5.. Päivä alkaa jätelavatempauksella, jossa on mahdollisuus kierrättää nurkkiin jääneitä tavaroita. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin. Jäsenmaksuina saadut varat kuluvat pääosin lavojen kustannuksiin ja jätemaksuihin.
Samana päivänä järjestetään myös puropuiston talkoot, jossa siivoamme yhdessä pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan. Toivomme tänäkin vuonna kaupungilta lavaa näille roskille.
Elokuun lopulla juhlitaan 70-vuotiasta Pirkkolaa. Juhla järjestetään yhdessä perinteisen Lyhtyjen Yön kanssa joko lauantaina 20.8. tai 28.8., ja paikkana on puropuisto. Tilaisuudessa julkistetaan tuloksena kaunis Pirkkolan 70-vuotishistoriikki, tilaisuuteen yritetään saada arvovaltainen kutsuvierasjoukko kaikkien pirkkolalaisten lisäksi. Katukirppis järjestetään sunnuntaina 28.8.. Yritetään tehdä kirppiksestä vilkas tapahtuma, jossa on paljon myyjiä ja asiakkaita.
Pikkujoulut pidetään marraskuun loppupuolella ja paikkana on Seuris. Pikkujouluissa tarjolla on mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä.
Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan.
Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.net/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus.
Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.
Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa Mirkka Seppälä. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.
Uutena tapahtumana kaavaillaan Pirkkolan koirat –esittelyä asukkaille, kävelyryhmän aikaansaamista, kranssikurssia sekä kokkikurssia nuorille Seuriksen keittiössä. Myös yhteisiä turinatuokioita, joissa voisi keskustella ja muistella on toivottu.