Toimintasuunnitelma 2012

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Vuosi 2012 on yhdistyksen 71. toimintavuosi. Vuosi seurailee aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Vuosikokous pidetään Seuriksella ma 27.2. Kokouksen jälkeen Pirkkolan asukkaista Heikki Koivikko ja Pekka Mykkänen Petaksentieltä ovat lupautuneet kertomaan kokemuksiaan omista remonteistaan. Vuosikokouksessa on viime vuodelta omaksutun tavan mukaan myös 70-vuotishistoriikkejamme myynnissä.

Jos kelit sallivat, yritetään järjestää talvitapahtuma lapsille Pirkkolan kentän laitaan maaliskuun puolivälin tietämillä lauantaina.

Toukokuun tapahtumat ovat Puropuiston talkoot sekä jätelavatempaus. Edellisenä vuonna ne toteutettiin samana päivänä, mutta nyt palataan entiseen hyväksi havaittuun; eripäivinä. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin, hakettaja hankitaan tänäkin vuonna. Puropuiston talkoissa siivoamme yhdessä pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan. Toivomme tänäkin vuonna kaupungilta lavaa näille roskille.

Toukokuussa pidetään myös kevätkirppis, jota kokeiltiin viime vuonna ja joka osoittautui menestykseksi. Pitopaikkana Elannon aukio ja Petaksentien alkupäätä samalla tavoin kuin syksylläkin.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen Yö loppukuun lauantaina ja paikkana on puropuisto. Katukirppis järjestetään loppukuussa tai syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Yritetään tehdä kirppiksestä vilkas tapahtuma, jossa on paljon myyjiä ja asiakkaita.

Pikkujoulut pidetään marraskuun loppupuolella ja paikkana on toivottavasti Seuris. Pikkujouluissa on tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen.

Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.net/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus.
Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa Annukka Lampi. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com on osoittautunut erittäin toimivaksi.

Maunulassa on hanke omasta kotikaupunkipolusta, jonka kehittelyyn ja ideointiin yhdistyksemme on osallistunut puheenjohtajan toimesta. Samoin Maunulan luontopolkua ollaan uusimassa, polun kehittämisessä on yhdistyksestämme mukana Martti Passi ja puheenjohtaja Lisa.

Teatteri Pensas on tarjonnut esitystä Kesäyön uni ja lasten Tarinatuokiota, mutta kustannussyistä esitys on yhdistykselle hankala, siksi olemme lähestyneet Pakilaseuraa ja Maunulaseuraa yhteisen/yhteisten näytäntöjen aikaansaamiseksi. Näiden vastauksia odotellaan maaliskuun kuluessa.

Uutta koirapuistoa kaavaillaan Pirkkolantien varteen parkkipaikan länsirinteeseen. Idea on asukaslähtöinen ja kaikki lähialueen yhdistykset ovat puoltaneet hanketta. Esitys on jätetty kaupungille helmikuun alussa.

Kaikilla hallituksen jäsenillä on Koti Pirkkolassa kirjojamme. Pyrimme tuomaan ja markkinoimaan sitä edelleen aktiivisesti. Tammikuun alussa kirja saatiin myös Museokauppaan Sofiankadulle myyntiin. Huhtikuussa puheenjohtaja Lisaa on pyydetty pitämään esitelmä Saunabaarissa kirjastamme, sen synnystä ja kirjan saamasta vastaanotosta. Luento on otsakkeella ”Kurakylästa haaveiden kohteeksi”. Esitelmä on osa alueemme työväenopiston senioreille suunnattuja kevään tiistailuentoja.