Toimintakertomus 2012

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry Toimintakertomus vuodelta 2012

Hallituksen tavoitteena on kuluneena vuonna ollut lisätä alueemme yhteisöllisyyttä ja miellyttävää keskinäistä kanssakäymistä yhteisin tilaisuuksin ja tapahtumin. Yhdistyksen toimintavuosi oli sen 71. ja asukkaita alueella oli hieman yli 500. Vuosikokous oli 27.2.2012 Seuriksella, ja puheenjohtajana toimi Juha Virtanen. Vuosikokouksen jälkeen Pirkkolassa asuvat Heikki Koivikko ja Pekka Mykkänen kertoivat kokemuksistaan omista remonteistaan.

Roskalavat tuotiin lauantaina 5.5. aamulla ja vietiin samana iltana pois. Lavoja oli kolme. Paikalla oli koko ajan vähintään kaksi hallituksen jäsentä päivystämässä ja keskustelemassa asukkaiden kanssa. Tempaus ja yhdistyksen toiminta muutenkin sai mukavasti kiitosta asukkailta. Lisäksi saatiin hyviä vinkkejä tuleviin tapahtumiin. Käytössä oli suurikokoinen hakettaja, joka toimi erinomaisesti. Lavoille saatiin mahtumaan hurja määrä jätteitä.

Seuraavan viikon tiistaina, 8.5., järjestettiin Puropuistoon talkoot. Läsnä oli niukalti väkeä, mutta työ sujui mallikkaasti. Kaupunki oli toimittanut lavan leikkipuiston reunalle, ja sinne vietiin kottikärryillä ja pressuilla roskat. Kolmessa tunnissa saatiin Puropuiston ympäristöstä siisti. Talkooväelle tarjottiin kahvia, leivonnaisia, grillimakkaraa ja virvokkeita.

Toukokuun loppupuolella, sunnuntaina 20.5., järjestettiin kevätkirppis. Tapahtuman tiedotus ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi osallistujien määrää heikensi samanaikaisesti ollut kirppis Käpylässä. Tapahtumalle toivottiin kuitenkin jatkoa tulevinakin vuosina.

Lauantaina 16.6. toteutettiin yhdessä Maunulaseuran kanssa Teatteri Pensaan toteuttama teatteritapahtuma, johon kuului päivällä ollut Lasten tarinatuokio Maunulan puolella ja illalla Kesäyön Uni -näytelmä plotilla. Tilaisuuksista tiedottaminen onnistui hyvin, ja paikalle tuli noin 120 osallistujaa. Yhdistys piti esityksen aikana puffettia, jossa myytiin itse leivottuja piirakoita kahvin, teen ja mehun kera. Tilaisuudesta saatiin erittäin positiivista palautetta. Lähiöprojekti otti osaa kustannuksiin ja mahdollisti näin tilaisuuden.

Vuodesta 2007 lähtien toteutettu Lyhtyjen Yö pidettiin lauantaina 25.8. upeassa loppukesän säässä Puropuistossa. Paikalle saapui 120 henkilöä. Tilaisuuden järjestelyt onnistuivat hienosti ja tarjoilut olivat erinomaisia. Musiikista vastasi Silfverbergin perhe vahvistettuna sekä Kalle Sinkkonen ja Jakke Kannisto. Marjo Hakola lausui runoja. Tilaisuus oli kaikkenaan erinomaisen onnistunut, ja kaikki ikäryhmät ja monta sukupolvea oli edustettuna.

Pirkkolan perinteinen syksyinen katukirppis oli sunnuntaina 2.9.. Kaupankäynti oli jälleen vilkasta Pirjontien aukiolla ja hieman laimeampaa Petaksentiellä, mutta kaikkenaan kirppis onnistui hyvin.

Vuoden viimeinen tapahtuma oli Pirkkolan pikkujoulut, jotka järjestettiin perjantaina 16.11. . Paikkana oli pirkkolalaisten talkoilla rakentaman Lampuotilantien seurakuntatalo eli Seuris. Paikalle saapui jälleen runsaslukuinen, noin 120 henkilön joukko pirkkolalaisia. Lapsia oli 42. Puheenjohtaja toivotti asukkaat tervetulleiksi ja kiitti upeasta vuodesta. Kati Paneliuksen johtama lapsikuoro esitti iloisia joululauluja, mikä viritti yleisön joulumieleen. Esitys sai ennenkuulumattoman runsaat suosionosoitukset. Joulupukki vieraili myös paikalla ja jakoi lapsille lahjapusseja. Lisäksi Kalle Sinkkonen ja Tuomas Kaila sekä Sara Karjalainen musisoivat ja Henri Myllymäki esitti näyttäviä korttitemppuja. Illan kruunasi upea ateria: possun ulkofileetä, kasvispihvejä sekä punajuurilaatikkoa ja muita lisukkeita sekä jälkiruokana upeat kakkukahvit. Hyvät arpajaisvoitot tyydyttivät kaikkia, kiitokset niistä kuuluvat monille lahjoittajille. Tila koristeltiin joulun väreihin, tarjoiluista ja tilaisuuden ilmapiiristä saatiin mukavia kiitoksia, joten pikkujoulut järjestetään taas seuraavanakin vuonna.

Alueen mediana toimi Pirkkolan Sanomat, omat kotisivut sekä uutuutena facebook-sivut. Lehden sisällöstä vastasi lähinnä Lisa Ressler-Gabrielsson apunaan mm. ”Puutarhapirkko” ja toimittamisesta lähinnä Annukka Lampi. Lehti jaettiin talkoovoimin hallituksen jäsenten ja Leena Vierikon toimesta tiekunnittain kaikkiin talouksiin yhteensä 217 kpl. Lehti ilmestyi kuusi kertaa. Sanomien osoite on pirkkola.helsinki@gmail.com. Yhdistyksen omat kotisivut toimivat Helkan sivuston alla osoitteessa www.kaupunginosat.net/pirkkola ja facebook-osoite on www.facebook.com/PirkkolanOmakotitaloyhdistys.
Ville Pilviö toimi yhdistyksen mediavastaavana ja yhteyshenkilönä Helkaan, uudisti kotisivuja mm. parantamalla ulkoasua ja toimivuutta sekä käynnisti facebook-sivut.

Vuonna 2011 julkaistua Pirkkolan 70-vuotishistoriikkia ”Koti Pirkkolassa” myytiin yhdistyksen tapahtumissa, ja myös hallituksen jäsenet myivät niitä. Vuoden 2012 alussa historiikkeja oli jäljellä 355 kpl ja lopussa 287 kpl. Historiikkien hinta laskettiin 20 euroon lokakuussa 2012.

Lipun salkoon Puropuistossa on liputuspäivinä nostanut Elias Taitto, häneltä on saatu myös sähkö Lyhtyjen Yöhön.

Puheenjohtaja Lisa Ressler-Gabrielsson esitteli ”Koti Pirkkolassa” ja sen tuottamiseen liittyviä asioita 10.4. Saunabaarissa työväenopiston senioripiirille ja 23.10. Maunulan kirjaston järjestämässä tilaisuudessa.

Yhdistyksen puolesta Lisa Ressler-Gabrielsson osallistui Maunulan kaupunkipolkuhankkeen sekä yhdessä Martti Passin kanssa Maunulan luontopolun suunnitteluun alkuvuodesta 2012. Maunulan kaupunkipolkuesite valmistui lokakuussa, ja se jaettiin kaikkiin alueen taloihin. Lisäksi Marko Manninen Kangastieltä teki aloitteen Pirkkolan urheilupuistoon sijoitettavasta koirapuistosta, mikä eteni vuoden aikana.

Hallitus kokoontui 10 kertaa mukavassa ilmapiirissä jäsentensä kodeissa.

Hallituksessa ovat olleet Lisa Ressler-Gabrielsson (puh. joht), Paula Jaakkola (rahastonhoitaja), Annukka Lampi (siht., e), Cleo Mustonen (e), Martti Passi, Heikki Pirhonen (e), Ville Pilviö (e), Lasse Oila (varapj., e), Kati Panelius, Karl Sinkkonen, Silja Mentula ja Tapani Oksanen (e).

(e) erovuoroinen 2013 vuosikokouksessa