Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry, Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Vuosi 2014 on yhdistyksen 73. toimintavuosi. Vuosi toteutetaan aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Toiminta käynnistyi erinomaisesti jo 2.2 talviriehan merkeissä Pirkkolan ulkoilualueella, yhdistys tarjosi kuumaa mehua ja makkaraa iloisille ulkoilijoille.
Vuosikokous pidetään Seuriksella ke 5.3. Kokouksen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus lähialueen tulevaisuuden suunnitelmista, alustajana ja asiantuntijana aluearkkitehti Sari Ruotsalainen. Vuosikokouksessa on viime vuosilta omaksutun tavan mukaan myös 70-vuotishistoriikkejamme myynnissä.
Toukokuun tapahtumat alkavat Puropuiston talkoilla tiistaina 6.5, jossa siivoamme yhdessä pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan. Toivomme tänäkin vuonna kaupungilta lavaa näille roskille.
Jätelavatempaus pidetään lauantaina 17.5. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin, hakettaja hankitaan tänäkin vuonna.        Toukokuussa pidetään myös kevätkirppis sunnuntaina 18.5. Pitopaikkana Elannon aukio ja Petaksentien alkupäätä samalla tavoin kuin syksylläkin.
Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen Yö lauantaina 23.8. ja paikkana on Puropuisto. Katukirppis järjestetään elokuun viimeisenä sunnuntaina 1.9. Yritetään tehdä kirppiksestä vilkas tapahtuma, jossa on paljon myyjiä ja asiakkaita.
Pikkujoulut pidetään perjantaina 21.11, paikkana on toivottavasti Seuris. Pikkujouluissa on tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.
Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

 

Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.net/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus. Lisäksi yhdistyksellämme on oma facebook sivusto.
Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.
Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa Silja Mentula. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.
Yhdistys on ilmoittanut liittyvänsä mukaan paikalliseen kehittämissuunnitteluun, ns. Kehrä-hankkeeseen, joka järjestäytyy keväällä 2014.
Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. on osoittautunut erittäin toimivaksi.
Kaikilla hallituksen jäsenillä on Koti Pirkkolassa kirjojamme. Pyrimme tuomaan ja markkinoimaan niitä edelleen aktiivisesti.