Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Vuosi 2015 on yhdistyksen 74. toimintavuosi. Vuosi kulkee aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat säilyttäen. Hallitus pyrkii jatkuvasti kehittämään alueemme toimintaa yhdessä asukkaiden kanssa, esim. lasten yleisurheilukisat viime elokuussa.

Toiminta käynnistyy 8.2. talviriehan merkeissä Pirkkolan ulkoilualueella, yhdistys tarjoaa kuumaa mehua ja makkaraa iloisille ulkoilijoille.

Vuosikokous pidetään Saunabaarissa ke 25.2 klo 18.00. Heti kokouksen jälkeen pidetään keskustelutilaisuus, jossa vieraanamme on arkkitehti Sari Ruotsalainen kaupunkisuunnitteluvirastosta. Lisäksi ennakkokysymyksiin on vastannut kirjallisesti arkkitehti Sari Koukku, joka estynyt saapumaan paikalle. Tilaisuuden teemana on alueemme kaavoitusasiat, liittyen suosituksiin ja määräyksiin suojelukaavan ja tonttien käytön suhteen. Vuosikokouksessa on viime vuosilta omaksutun tavan mukaan myös 70-vuotishistoriikkejamme myynnissä.

Toukokuun tapahtumat alkavat Puropuiston talkoilla tiistaina 5.5, jossa siivoamme yhdessä pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa ja kahvittelua entiseen tapaan. Toivomme tänäkin vuonna kaupungilta lavaa näille roskille.

Jätelavatempaus pidetään lauantaina 16.5. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin, hakettaja hankitaan tänäkin vuonna.      

Toukokuussa pidetään myös kevätkirppis sunnuntaina 17.5. Toivottavasti saamme runsaasti myyjiä sekä asiakkaita. Samana päivänä liehuu myös lippumme Puropuistossa , yhdistyksemme 74-vuotis merkkipäivän kunniaksi.

Toukokuussa olisi tarkoitus aloittaa viikottainen petanquen pelaaminen puropuistossa. Kaikki halukkaat voivat osallistua peleihin. Ensimmäiselle kerralle pyrimme saamaan ammattilaisen kertomaan ja opastamaan lajista tarkemmin.

Kesän jälkeen toiminnan käynnistää lasten yleisurheilukisat to 13.8. Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu kolmiottelu Pirkkolan urheilukentällä oli todella suosittu.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen Yö lauantaina 22.8. ja paikkana on Puropuisto. Tarjolla mukavaa musiikkia, yhdessäoloa ja maittavat tarjoilut asukkaillemme. Suosittu tapahtuma on järjestetty vuodesta 2007 lähtien.

Katukirppis pidetään elokuun viimeisenä sunnuntaina 30.8. Yritetään tehdä kirppiksestä vilkas tapahtuma, jossa on paljon myyjiä ja asiakkaita.

Pikkujoulut on sitten taas lauantaina 14.11, paikkana Saunabaari. Pikkujouluissa on tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Ideoita tähän ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

Edellä mainittujen tilaisuuksien lisäksi hallitus on miettinyt nukketeatteria kuten viime vuonna sekä jätelavaa syksylle, sille kerättäisiin vain puiden lehtiä.

Hallituksen jäsenet pyrkivät osallistumaan kehrä-projektiin, joka on Pohjoisten kaupunginosien EU:n rahoittama yhteisprojekti. Sen tavoitteena on lisätä näiden keskinäistä kanssakäymistä, yhdistää voimia kaupungin suuntaan ja elävöittää omia asuinalueitamme ja kehittää niitä myös erilaisin yhteisin tapahtumin.

Puheenjohtaja tai hallituksen jäsenet tai valitsemansa edustajat osallistuvat Helkan järjestämiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin mahdollisuuksiensa mukaan.

Kaupunki on suunnittelemassa Pirkkolan ja Maunulan täydennysrakentamista. Hallitus pyrkii seuraamaan ja kommentoimaan kaupungin suunnitelmia sekä tiedottamaan asukkaita asioiden etenemisestä.  

Yhdistyksemme kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.net/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus. Lisäksi yhdistyksellämme on oma facebook sivusto.

Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehden toimittamisesta vastaa Silja Mentula. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. on osoittautunut erittäin toimivaksi. Tällä sähköpostilla tavoittaa kaikki hallituksen jäsenet.

Kaikilla hallituksen jäsenillä on Koti Pirkkolassa kirjojamme. Pyrimme tuomaan ja markkinoimaan niitä edelleen aktiivisesti.