Toimintasuunnitelma 2020 (ehdotus)

Pirkkolan Omakotiyhdistys ry                                    

Esitys vuosikokoukselle Toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2020

Vuosi 2020 on yhdistyksen 79. toimintavuosi. V. 2020 tavoitteena on toteuttaa aikaisempien vuosien hyvät tapahtumat.

9. helmikuuta pidettään talvirieha Pirkkolan Puropuistossa, jossa yhdistys tarjoaa mehua ja hodareita iloisille ulkoilijoille.

Vuosikokous on keskivikkona maaliskuun 18.3.2020 Saunabaarissa klo 18.

 Vuoden aikana on tavoitteena järjestää muutama konsertti Maunula-talossa. Ensimmäisinä esiintyy  torstaina 2.4. klo 19   Johanna & Mikko Iivanainen duo.

Toukokuun tapahtumat alkavat Puropuiston talkoilla tiistaina 5.5.. Siivoamme pirkkolalaisten yhteistä viheraluetta. Purotalkoissa on mainio mahdollisuus tutustua alueen muihin asukkaisiin. Varsinkin lapset ovat löytäneet uusia ystäviä talkoissa ja oppineet tuntemaan luontoa ja eläimistöä luontorastien avulla. Tilaisuudessa tulee olemaan makkaranpaistoa, mehua ja kahvittelua entiseen tapaan. Tavoittemme on, että saamme tänäkin vuonna kaupungilta lavan näille roskille.Tapahtumaan toivotaan runsasta osanottoa.

Jätelavatempaus on lauantaina 16.5. Hallituksen jäsenet päivystävät jätelavojen vieressä auttaen tavaroiden kierrättämisessä sekä lajittelussa asianmukaisiin jätelavoihin. Hakettaja hankitaan tänäkin vuonna.

Kevätkirppis pidetään sunnuntaina 17.5.. Pitopaikkana on Puropuiston – Pirjontien alue.  sekä siihen liittyvät Pirjontien ja Petaksentien osat sen mukaan miten tietyöt sallivat.

Keväällä kelien salliessa käynnistyvät leikkipuistossa keskiviikkoiset petangue peli-illat, jonne kaikki ovat tervetulleita mukaan.  Kevään sanomissa ja kotisivuilla tarkemmat aloitusajat.

Lasten leikkimieliset urheilukilpailut Pirkkolan urheilukentällä pidetään toukokuun lopussa. Vuorossa ovat jo kuudennet kisat. Kilpailijoille jaetaan muistoksi mitalit.

V. 2019 toimintansa aloittanut Pirkkolan puutarhakerho jatkaa hyvin alkanutta toimintaansa järjestämällä tapaamisia ja esitelmiä.

Vuosikokous 2019 päätti adoptoida Plotin vieressä olevan I maailmansodan aikaisen linnoituksen (tukikohta XXII). Adoptio eli kummiksi ryhtyminen ei edellytä taloudellisa sitoumuksia, talkootyötä kuitenkin, joka aloitettin kesäkuussa 2019. Talkoot jatkuvat kesällä. Kaj Lyytinen on toiminut yhdistyksen Adoptoi Monumentti -vastavana.

Elokuun lopulla järjestetään Lyhtyjen yö lauantaina 22.8. (Suomen luonnon päivänä) paikkana Puropuisto. Värikkäät pöydät, kutsuva ja viihdyttävä musiikki sekä herkulliset tarjottavat kokoavat puiston täyteen pirkkolalaisia. Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa juhlan alussa omaa ohjelmaa.

Katukirppis järjestetään syyskuun ensimmäisenä sunnuntaina. Paikalle toivotaan jälleen paljon myyjiä ja asiakkaita.

Pikkujoulut pidetään marraskuussa, jolloin tarjolla mukavaa ohjelmaa lapsille ja aikuisille: arpajaiset, musiikkia ja Joulupukki. Vietetään taas iloinen yhteinen ilta maukkaiden tarjoilujen siivittämänä ja toisiimme tutustuen.

Viimevuoden Kaunein joulukatu -kilpailu pyritään toteuttamaan asukkaiden ideoiden pohjalta tänäkin vuonna.

Ideoita näihin ja muihinkin tilaisuuksiin otetaan ilolla vastaan, samoin kuin talkooapua tuolien, pöytien, katosten yms. kantamiseen ja kokoamiseen sekä siivoamiseen.

Helsingin kaupungin putki- ja johtotyöt sekä Raide-Jokerin kiskotusten rakentaminen pysäyttävät liikenteen Pirkkolan- ja Pirjontiellä ainakin syksyyn 2020 asti. Omakotiyhdistys reklamoi kaupungille ongelmista.

Yhdistyksemme uusiutuvat, työn alla olevat kotisivut löytyvät Helkan kaupunginosasivustoilta osoitteesta www.kaupunginosat.fi/pirkkola. Sinne kerätään tietoja tulevista tapahtumista ja muistoja jo järjestetyistä tilaisuuksista, kuvia sekä Pirkkolan Sanomat. Tavoitteena on luoda palveleva ja vuorovaikutteinen sivusto. Sivujen sisällöstä vastaa hallitus. Lisäksi yhdistyksellämme on oma Facebook sivusto.

Alueen mediana toimii kotisivujen ohella entiseen tapaan Pirkkolan Sanomat, johon otetaan vastaan asukkaiden ilmoituksia myytävistä, kierrätettävistä ja muista asioista veloituksetta. Myös kaupalliset mainokset ovat tervetulleita.

Pirkkolan Sanomissa tiedotetaan tulevista tapahtumista, viranomaisten viestejä ja alueen ajankohtaisista asioista. Lehti jaetaan talkoovoimin eri jakajien toimesta joka talouteen. Lehti ilmestyy 6-8 kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Sähköpostiosoitteemme pirkkola.helsinki@gmail.com on osoittautunut erittäin toimivaksi. Sillä tavoittaa kaikki hallituksen kaikki jäsenet kerralla!