EU:n palkitsema valokuituverkko Pitäjänmäen Marttilassa-Reimarlassa antaa käyttäjilleen laajan valinnanvapauden

Marttilan-Reimarlan omakotialueella toimiva Osuuskunta Helsingin valokuidut piti vuosikokouksensa tänään lauantaina Pitäjänmäen kirjastossa.

Valokuidut04ss

’Pakollisten’ kokousasioiden käsittelyn lisäksi kuultiin että kaapeli-tv on jo viittä vaille valmis. Jäsenyyteen tulee silloin kuulumaan korkeatasoinen peruskanavien vastaanottaminen valokuituyhteyden kautta. Palvelu sisältyy osuuskunnan kuukausimaksuun ja edellyttää ainoastaan kohtuuhintaisen muuntimen liittämistä yhteen neljästä kuitukanavasta.

Kokouksessa kuultiin myös Osuuskunnan voittamasta vuoden 2017 suuresta eurooppalaisesta laajakaistapalkinnosta. Euroopan komissio myönsi tämän erittäin arvostetun palkinnon Pitäjänmäen Marttilan-Reimarlan valokuituprojektille. Päätöksessä kiinnitettiin huomiota etenkin verkon avoimuuteen ja palveluntuottajien kilpailuttamiseen sekä käyttäjien mahdollisuuteen valita näistä sopivin, mutta myös alueen asukkaiden omaehtoiseen toimintaan verkon rakentamisessa ja ylläpitämisessä.

Valokuidut02ss

Kuvassamme osuuskunnan puheenjohtaja Tuomas Levoniemi oikealla, vieressään edeltäjänsä Jukka Laine joka nyt vastaa mm. verkon teknisestä kehittämisestä ja toiminnasta. Heidän edessään pöydällä on tietysti EU:lta palkinnoksi saatu lasiveistos. JF