Kesäisellä kävelyllä Pitäjänmäen Reimarlassa – muistipiiri kokoontuu jälleen syksyllä

 

JP Muistipiiri 03xsMuistipiirin väkeä Kokkokallion laella. Kuva Jussi-Petteri Lappi.

Tämän kevään viimeisen Pitäjänmäki muistelee – tapaamisen ohjelmassa oli kävelyretki Reimarlan länsiosiin tiistaina 22.5.2018. Kävely suuntautui mm. Knuutintien, Henrikintien, Kyläkirkontien, Sylvesterintien, Konalantien ja Kokkokalliontien alueille. Jyrkinkallion lähellä myös käytiin sekä Kokkokallion laella. Kesäinen sää suosi kävelyretkeä, jonka päätteeksi kahvit nautittiin Konalantie 10:ssä Pitäjänmäen työväenyhdistyksen kerhotilassa.

JP Muistipiiri 01xsKulttuurikirkon edessä pysähdyttiin hetkeksi juttelemaan nuorempien pitskulaisten kanssa. Kuva: Jussi-Petteri Lappi

Pitäjänmäki muistelee – toiminta käynnistyi syksyllä 2004 ja on jatkunut keskeytyksettä siitä saakka. Toiminnan tarkoituksena on kerätä monipuolisesti muistitietoa ja valokuvia Pitäjänmäestä ja sen historiasta.

Pitäjänmäki muistelee – tapaamisten vakiokävijöihin kuuluu lapsuutensa ja nuoruutensa Pitäjänmäessä viettäneitä tai alueella pidempäänkin asuneita. 

JF muistipiiri 01xsTällä kertaa käveltiin Pitäjänmäen Reimarlassa josta monella mukana olijalla on paljon muistoja. Kesäinen sää todella suosi kävelijöitä. Kuva: Jan Furstenborg

Toivotamme kaikki Pitäjänmäen historiasta ja muutenkin alueesta kiinnostuneet sekä uudemmatkin pitäjänmäkeläiset lämpimästi tervetulleeksi mukaan toimintaan, joka jatkuu uusilla tapaamisilla jälleen alkusyksyllä 2018.

Pitäjänmäki muistelee – nettisivut löytyvät osoitteesta pitajanmakimuistelee.com

Teksti: Jussi-Petteri Lappi