Myyjäispöytä tai kirpputoripaikka ilmaiseksi: Pitäjänmäki-päivä sunnuntaina 9 syyskuuta klo 12 – 15

 

 

Jan Fast 01xs

Arkeologi Jan Fast johtamassa toukokuisia kivikauden kaivauksia Pitäjänmäen Reimarlan Nuolipuistossa. Tämän vuoden Pitäjänmäki-päivä tulee olemaan entistä enemmän Pitskun näköinen. Mukana myös Mätäjoen kalaistutukset, Marttilan EU-palkitty valokuituverkko, Helsingin kaavat ja liikenne ja tietysti Pitäjänmäen Tarmon lasten juoksukilpailut joissa kaikki ovat voittajia! Paljon muutakin - toki myös HKL:n puhallinorkesteri on paikalla!

Pitäjänmäki-päivä sunnuntaina 9 syyskuuta klo 12 – 15 lähestyy. Nyt on aika suunnitella myyjäispöytiä ja kirpputorimyyntiä ja tietysti se on ilmaista. Ilmoittautua voi esim. sähköisesti pitajanmakiseura@elisanet.fi tai Facebook-sivullamme.

Täällä Pitskussa olemme aina hyvässä seurassa, ja nytkin on niin kun arkeologit Jan Fast ja Janne Soisalo tulevat paikalle kirjastoon näyttämään mitä Reimarlan Nuolipuiston kivikautiselta pyynti- ja kauppapaikalta on löytynyt.

Näin kirjoitti arkeologi Jan Fast minulle hiljattain:

– Arkeologit FM Jan Fast (ruotsiksi) ja FM Janne Soisalo (suomeksi) kertovat ”Leikkipuisto Nuolen” kivikautisen, yli 5000-vuotta vanhan asuinpaikan, arkeologisista kaivauksista.

– Tilaisuudessa on mahdollista tutustua omin käsin v. 2018 kaivauksilla löytyneisiin esineisiin!

– Tilaisuudessa on esillä karttoja jossa voi seurata maankohoamisilmiön vaikutusta Helsingin alueella kivikaudella (FK Teemu Väisänen)

Jos osallistuminen kiinnostaa ja miksei tekisi – nyt on hyvä tilaisuus keskustella ensi keväälle suunnitellyista kaivauksista joita tietysti Pitäjänmäki-seura jälleen aktiivisesti tukee.

Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja