Pitäjänmäellä haetaan kivikauden muistoja

 

Jan Fast sm

Pitäjänmäellä on asuttu jo kivikaudella. Nyt voivat pitskulaiset ja muutkin kiinnostuneet lähteä mukaan arkeologiseen kaivaustyöhön aivan omilla nurkillaan sanoo arkeologi Jan Fast (kuvassa) joka tulee valvomaan ja johtamaan töitä.

– Pitäjänmäen kivikautinen asuinpaikka on viimeinen hyvin säilynyt kivikautinen asuinpaikka Helsingissä. Sen säilyttäminen tuleville sukupolville muistona alueen ensimmäisistä asukkaista ja asutuksesta on ensisijaisen tärkeää, kirjoitti Jan Fast Pitäjänmäki muistelee sivulla vuosien 1999-2002 ja 2004 kaivauksista.

Kannattaa muuten lukea, kuten näiden sivujen muutkin jutut:

http://www.helsinki.fi/…/pitajanmaki/leikkipuisto_nuoli.html

Viidentoista vuoden tauon jälkeen kutsuu Jan Fast nyt uusiin kaivauksiin Nuolipuiston kupeessa 18 – 19 toukokuuta. Viikonvaihteen kestävä tilaisuus järjestetään Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston (Arbis) toimesta. Jan Fast kertoo että opastusta saa toki myös suomeksi ja englanniksi joten ruotsinkielen taito ei ole osallistumisen edellytys.

Ilmoittautua voi kaupungin sivulla:

https://ilmonet.fi/#sv/search/txt=arkeologi/com=4

Pitäjänmäki-seuran puolesta lupasin Jan Fastille että olemme tietysti mukana auttamassa ja tukemassa toukokuisia kaivuutöitä. Keskustelimme myös siitä että tulevissa tilaisuuksissamme kuten kesäkuun Koskitapahtumassa ja syyskuun Pitäjänmäki-päivänä kerrottaisi lisää tästä kivikautisesta taustastamme.

On tietysti tärkeää muistaa että asuinpaikan suojelua valvoo museovirasto ja sen omaehtoinen luvaton kaivaminen ja penkominen on lailla kielletty. Nyt toukokuussa on mahdollisuus tehdä se asiantuntevalla ohjauksella ja oppia myös siitä miten seudullamme on ikiajoista asti asuttu ja eletty.Jan_Fast_sm.jpg