Pitäjänmäen näköinen onnistunut ja innostava Pitäjänmäki-päivä

Pitäjänmäki päivä 24xs

Pitäjänmäki-päivää on nyt vietetty, sunnuntaina 9 syyskuuta. Olihan se Pitäjänmäen näköinen, aurinkoinen ja iloinen. Valtavasti väkeä oli paikalla ja myyntipöytiä melkein silmänkantamattomiin.

Kuten omassa avauspuheessani sanoin kerroimme kaikille kaupunginosamme viisituhatvuotista tarinaa, Helsingin rikkaimmasta kivikausilöydöstä Euroopan ajanmukaisimpaan valokuituverkkoon.

Kaupunginsuunnittelun karttojen ääressä oli tungosta ja perhokalastajien Mätäjoki-projekti kiinnosti myös ympäristöministeri Kimmo Tiilikaista joka viipyi pitkän tovin esittelypöydän luona.

Yhteiskunnan päätöksentekijät olivat muutenkin vankasti paikalla ja kuuntelivat selvästi kiinnostuneina pitskulaisten käsityksiä. Urheilukentällä ja Kansallisen lastenliiton leikkialuueella olivat nuorimmat liikkeellä. Heitä kiinnosti myös Pitäjänmäen VPK:n sammutusauto joka oli ajettu juhla-alueelle ihailtavaksi.

Kiitoksia tulee vielä monessa kirjoituksessa näilläkin sivuilla, niin monet yksityiset, yhteisöt ja yritykset ovat meitä auttaneet tekemään päivästä hienot kyläjuhlat.

Haluan kuitenkin jo nyt kiittää Pitäjänmäen kirjastoa, nuorisotaloa, Pitäjänmäen Tarmoa, Helsingin Lipputehdasta, Sahalan kirjapainoa ja aivan erityisesti Reimarlan K-marketia valtavan hienosta tuesta. Ja tietysti teitä kaikkia jotka autoitte viemään tilaisuuden läpi ja teitä jotka osallistumalla teitte päivästä todellisen Pitskun näköisen juhlan.

Pitäjänmäki-seuran Facebook-sivuilta löytyy paljon valokuvia ja muuta tietoa Pitäjänmäki-päivästä. Kannatta käydä.

Kuvia kannattaa selata. Jokaisella kuvalla on oma tekstinsä joka kertoo lisää päivän tapahtumista ja juhlaväestä.

Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja