Pitäjänmäen Nuolipuistossa avataan kivikautisen Helsingin salaisuuksia

 

Nuolipuisto kaivauksia 01 xsPitäjänmäen Reimarlassa löydettiin vuonna 1962 kivikautinen saalistus- ja kauppapaikka. Tänään aloitettiin jälleen kaivaukset arkeologi Jan Fastin johdolla osana ruotsinkielisen työväenopiston (Arbis) kurssitoimintaa. Kuva: Pitäjänmäki-seura/JF

Arkeologiset kaivaukset ovat alkaneet Pitäjänmäen Reimarlan Nuolipuistossa tänä aamuna. Kolmen päivän aikana 18-20 toukokuuta klo 10-15 arkeologit ja arkeologian harrastajat tutkivat tätä kivikautista löytöpaikkaa. Projektia johtaa arkeologi Jan Fast ja kaivaukset ovat osa Helsingin ruotsinkielisen työväenopiston (Arbis) kurssitoimintaa.

Nuolipuiston kaivauspaikalla on sijainnut eräänlainen kivikautisten asukkaiden tukikohta. Siihen aikaan oli suurin osa Pitäjänmäkeä veden alla. Nuolipuiston korkein kohta on ollut joko pieni saari tai niemi jota Malminkartanossa asuvat kivikautiset ihmiset ovat todennäköisesti käyttäneet kalastukseen, hylkeenpyyntiin ja kaupankäyntiin.

Paikalla on aikaisemminkin tehty kaivauksia Jan Fastin johdolla. Vuosina 1999 – 2002 ja 2004 havaittiin paikan olevan erityisen hyvin säilynyt ja löytöjä tehtiin runsaasti.

Pitäjänmäki-seura on mukana tukemassa tämänvuotisia Nuolipuiston kaivauksia.

Jan Furstenborg