Pitäjänmäki-seura kehittyy ja kutsuu asukkaita ja yrityksiä mukaan vaikuttamaan kaupunginosamme asioihin

Pitäjänmäkipäivä

Pitäjänmäki-seura kehittyy ja kutsuu asukkaita ja yrityksiä mukaan vaikuttamaan kaupunginosamme asioihin

Pitäjänmäki-seuralle on vuosi 2018 uudistusten aikaa. Me haluamme kehittää seurasta vieläkin selvemmin kaikkien pitäjänmäkeläisten puolestapuhujan ja yhdyssiteen. Vanhat hyväksi koetut tapahtumat saavat lisää ulottuvuuksia ja moniin asioihin haetaan uutta otetta.

Onnistutaanko tässä vai ei riippuu siitä miten asukkaat ja muut toimijat lähtevät mukaan. Liittymällä Pitäjänmäki-seuran jäseneksi pääset mukaan suoraan vaikuttamiseen ja yhteiseen työhön turvallisen, toimivan ja viihtyisän asuin- ja työympäristön puolesta.

Jäseneksi liittyminen on helppoa. Maksamalla 10 Euron jäsenmaksun seuran tilille FI3220601800006356 asia hoituu. Jäsenen nimi, osoite ja sähköpostiosoite pitäisi myös muistaa ilmoittaa.

Kun Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua kehitetään on Pitäjänmäki-seura jatkuvasti työssä mukana. Kaavamuutoksista, liikennejärjestelyistä ja monista muista kunnallisista päätöksistä kysytään seuran kautta pitäjänmäkeläisten mielipidettä. Vuosien kuluessa ovat viranomaiset ja päättäjät tulleet arvostamaan Pitäjänmäki-seuran asiantuntemusta ja selkeyttä. Monissa asioissa on suunnitelmia tarkistettu asukkaiden tahtomalla tavalla.

Pitäjänmäessä yhdistyvät vanhojen kyläyhteisöjen ja teollisuusalueiden perinteet ja nopeasti kehittyvän kaupunginosan dynamiikka. Kaupunginosamme on suurehko, monipuolinen ja kasvava asuinalue ja myös merkittävä teollisuuden, palvelujen ja hallinnon keskittymä.

Yhteisömme on hyvin monimuotoinen, vanhoista pitäjänmäkeläisistä nuoriin hiljattain tänne muuttaneisiin, ja toki kaikkia siltä väliltä. Myös maahanmuuttajaperheitä on paljon. Tavoitteemme on että kaikki olisivat ja myös tuntisivat olevansa pitäjänmäkeläisiä.

Pitäjänmäki-seuran perustehtävänä on tietysti toimia kaikkien pitäjänmäkeläisten hyväksi, niin asukkaiden kuin alueella toimivien yritysten ja yhteisöjenkin.

Useimmat ’vanhat’ asuinalueet löytyvät rautatien pohjoispuolelta, Reimarlasta ja Marttilasta. Uudisrakentaminen on taas nopeaa radan molemmin puolin. Strömbergin ja Talin alueet ovat kasvaneet nopeasti ja paljon uutta löytyy myös aseman seudulta ja muualta Reimarlassa.

Myös seuran jäsenkunta on heijastanut tätä alueellista todellisuutta. Haluammekin nyt aktivoitua myös uudemmissa Pitäjänmäen osissa.

Raidejokerin tuomasta uudisrakentamisesta ja Strömbergin puiston asemakaavamuutoksista Kutomotien ja Pitäjänmäentien laajan tonttialueen suunnitteluun on Pitäjänmäki-seura aktiivisesti toiminut asukkaiden ja samalla myös yritysten etujen ja toiveiden puolesta.

Kaksi merkittävää vuosittaista tapahtumaa sijoittuu Strömbergin puiston alueelle. Sunnuntaina 29 huhtikuuta järjestävät leikkipuiston vanhemmat ja työntekijät yhdessä Pitäjänmäki-seuran kanssa perheiden ja muiden asukkaiden Vappujuhlat. Sitten on 9 kesäkuuta vuorossa seuran järjestämä Strömbergin koskitapahtuma, lauantainen ohjelmallinen piknik perheille ja muille pitskulaisille.

Yhdeksäs syyskuuta on vuorossa Pitäjänmäki-päivä urheilukentän ja kirjaston liepeillä aseman pohjoispuolella.

Seura pyrkii pitämään kaiken toimintansa jokaisen pitäjänmäkeläisen ulottuvilla ja näkyvillä. Tämä tapahtuu paljolti sosiaalisessa mediassa, Facebook-sivumme kautta.

Näitä sivuja seuraamalla voivat jäsenemme ja muut pitskulaiset pysyä ajan tasalla kaupunginosamme asioista ja vaikuttaa suoraan seuran toimintaan. Jokainen aloite käsitellään joko seuran hallituksessa tai muuten Pitäjänmäki-seuran toimesta.

Jan Furstenborg, Pitäjänmäki-seuran puheenjohtaja
pitajanmakiseura@elisanet.fi

Myös näitä sivuja tullaan jatkuvasti päivittämään ja uudistamaan.