Satakielikierros 12.6. klo 22-01

Malmin lentokentän lintuniitty 12.6.2020

Puistola-Seura ry järjestää perinteisen Satakielikierroksen Malmin lentokentän ympäri Helsinki-päivänä ma 12.6.2023.

Lähtö tasan klo 22.00 Malminkaaren parkkipaikalta Fallkullan koirapuistoa vastapäätä.

Lintuoppaan vetämällä yölaulajalinturetkellä kuunnellaan yölaulajia, tunnistetaan lintulajit ja verrataan määriä edellisiin vuosiin.

Siivoustalkoot 5.6. klo 17.30 Puistolanraitin koulu

Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2023 järjestämme siivoustalkoot yhdessä LC Hki/Parkin kanssa. Puistolanraitin koulun pihalta saat 17.30 alkaen roskapihtejä, jätesäkkejä (kahta kokoa) ja hanskoja. Ja mikä parasta. Tarjoamme munkit ja mehua kerääjille!

Osallistutaan samalla Miljoona roskapussia tempaukseen. Olemme luoneet Yle-tunnuksen Puistola-Seuran nimissä. Jos et ehdi mukaan kyseisenä päivänä, voit käydä ilmoittamassa omatoimiroskapussisi kommenttikentässä olevassa osoitteessa. Tunnus on puistolaseura@gmail.com ja salasana Roskapäivä2023. Nyt tienoot puhtaaksi ja suu makeaksi! Puistola-Seura ja LC Hki/Park

Satakielikierros 12.6. klo 22

Satakieli 06

Puistola-Seura ry järjestää perinteisen Satakielikierroksen Malmin lentokentän ympäri Helsinki-päivänä ma 12.6.2023.

Lähtö tasan klo 22.00 Malminkaaren parkkipaikalta koirapuistoa vastapäätä.

Lintuoppaan vetämällä yölaulajalinturetkellä kuunnellaan yölaulajia, tunnistetaan lintulajit ja verrataan määriä edellisiin vuosiin.

.

Puistola-päivät

2022 Puistola-päivät olivat jymymenestys.

Kuvagalleria ja tunnelmia Puistola-Seura ry:n Facebooksivuilta.

2023 Puistola-päivät alkavat 2.9 toritapahtumalla Puistolantorilla klo 10-14.

Puistola-Seuran Jäsenkirje 2/2023

Kettu

Puistola-Seura ry:n Jäsenkirje 2/2023 ja jäsenmaksulasku.

Ilmoitathan sähköpostiosoitteesi pirjo.puistola@gmail.com.

Puistola-Seuran asukasilta 21.3.2023

Mitä olemme saaneet aikaan ja mitä teemme seuraavaksi?

Puistola-Seura ja alueen lukuisista yhdistyksistä Lions Club, Martat, PuiU, seurakunta ja VPK kertoivat toiminnastaan Puistolan hyväksi. Katso asukasillan diat tästä. Seuraa Puistola-Seuran Facebook -sivuja ja käy tykkäämässä.

Helmut Grzemba: Keväinen aurinko Puistolassa, akvarelli

Keskusteluilta Puistolan ja Heikinlaakson kaavoituksesta

Info Puistola-Seura kategoriakuva
Info Puistola-Seura kategoriakuva

Puistola-Seura järjesti 8.2.23 keskusteluillan Puistolan ja Heikinlaakson kaavoituksesta. Seuraathan Puistola-Seuran Facebook -sivuja, sillä sinne päivitetään ajankohtaista tietoa kaavoitukseen liittyen. Lue tästä alhaalta Puistola-Seuran alustus: Keskusteluilta Puistolan ja Heikinlaakson kaavoituksesta ja arkkitehtien Tapulikaupungin ja Puistolan asemanseudun suunnitteluperiaatteet.

”Kysymysten tulva oli valtaisa. Se kertoi omaa kieltään siitä, miten asukkaat suhtautuvat rakkaudella asuinalueeseensa. Joka on sinänsä erittäin myönteinen asia. Ihmiset arvostavat täällä suuresti omaa asuinaluettaan. Saimme nyt tilannekuvan alueemme kaavoituksen kokonaistilanteesta”, kertoo Puistola-Seuran pj. Maija-Liisa Pennanen. Kiitokset kaikille kaavakeskusteluun osallistuneille.

Keskusteluilta Puistolan ja Heikinlaakson kaavoituksesta

Kaavoituksesta lisätietoa seuraamalla Puistola-Seuran Facebook -sivuja.

Puistola-Seuran vuoden 2022 taidenäyttelyn suosikkiteokset 

Puistola-Seuran taidenäyttelyn mielipidetiedustelu sulkeutui 30.11.2022.

Näyttelyn katsojat äänestivät suosikkiteokseksi Eeva Sjöbergin öljyvärimaalauksen Sateen jälkeen. Toiseksi eniten ääniä sai Helmut Grzemban vesiväri-/akryyliväriteos Peltomaisema. Kumpikin teos on myytävänä.

Eeva Sjöberg: Sateen jälkeen
Eniten ääniä saanut teos. Eeva Sjöberg: Sateen jälkeen
Helmut Grzemba: Peltomaisema
Toiseksi eniten ääniä saanut teos. Helmut Grzemba: Peltomaisema

Määräaikaan mennessä mielipiteensä ilmoittaneiden kesken arvottiin kaksi Tikkurilan BioGrandin elokuvalippua. Puistolan kirjastossa 4.12. 2022 suoritetussa arvonnassa onnettaren avustajana toimi Sami Marttinen ja onnekas voittaja oli Niina Nurkkanen. 

Vaikka suosikkiteoksen äänestysaika on päättynyt, Puistola-Seuran taidenäyttely jatkuu verkossa. Sitä pääsee katsomaan sekä pdf-versiona että videona osoitteesta https://kaupunginosat.fi/puistola/