Jalkautuneet

Puistolan alueen vanhemmat ovat kiinnittäneet huomiota nuorten toimintaan – varsinkin viikonloppuisin. Alueella on voimassa Puistolan Pelisäännöt, jotka on yhdessä koulujen kanssa jaettu koteihin, joissa on sovittu suositukset kotiintuloajoiksi sekä suhtautuminen päihteisiin, kiusaamiseen ja näpistelyyn. Syksyllä 2001 käynnistyneessä projektissa parille kymmenelle vanhemmalle annettiin jalkautumiskoulutus. Mukana ovat mm. Saapas-ryhmä, SPR, Suomen Mielenterveysseura, Nuorten kahvila Yökki, Non Fighting Generation ja Malmin poliisi.

Toimintaan kuuluu mm. kävelylenkki alueella perjantai- ja lauantai-iltaisin. Mukana on kaupungin nuorisotoimen edustajien lisäksi nuorten vanhempia. Viikonloppuna minimissään kolmen vanhemman ryhmä jalkautuu alueelle kiertämään nuorten suosimia paikkoja, juttelemaan heidän kanssaan ja samalla ehkäisemään "pahimpia törttöilyjä". Nuorisokahvila Tuulentuvalla (ti ja ke 18-22) on toisinaan muutama vanhempi kahvilla ja katsomassa nuorten toimintaa yhdessä henkilökunnan kanssa.

Tuulentuvan lisäksi vanhempia on myös "Olkkarissa". Olkkari on perjantai-iltaisin klo 18-22 toimiva nuorisotila Puistolan ala-asteen tiloissa. Olkkarissa on vanhempien lisäksi aina 1-2 nuorisotoimen työntekijää. Toimintaan osallistuu myös mm. Puistolan peruskoulun rehtori.

Jalkautumisprojekti on hyvä esimerkki kaupungin organisaation ja paikallisten vanhempien yhteistyöstä ja tätä olisi hyvä monistaa. Nuoret ovat jo tottuneet toimintaamme ja hyväksyvät sen.

Toivotamme uudet vanhemmat tervetulleiksi jalkautumaan kanssamme ja katsomaan, mitä jälkikasvumme puuhailee viikonloppuina lähikouluilla ja tarhojen pihoilla. "Opastus ja ohjaus on kieltoja parempi vaihtoehto".

Lisätietoja antavat: nuoriso-ohjaaja Kirsti Kallansalo 09-31071569. kirsti.kallansalo(aa)hel.fi  ja jalkaryhmän jäsen Pekka Ahlstrand 040 5433802.

Edellä oleva esittelyteksti  on peräisin Puistolan Alueoppaasta 2009-2010.