Päiväkoti Touhula lopettaa Puistolassa: Puistola-Seura järjestää asukasillan tilanteesta. Entä, mikä on Puistolan Wanhan kansakoulun tila?

Maaliskuun puolivälin tienoilla yksityisen päiväkotiketju Touhulan ainoa vielä Helsingissä toimiva päiväkoti pudotti pommin n. 50 lapsen vanhemmalle Puistolassa, kun viestijärjestelmään tipahti tiedote asiakassuhteen päättymisestä.

Touhula on toiminut väliaikaisratkaisuksi tarkoitetuissa väistötiloissa Puistolan koulun piha-alueella. Tämän piti olla väliaikaisratkaisu kunnes Puistolan Wanha kansakoulu saadaan saneerattua päiväkotikäyttöön. Saneeraus on nyt saadun tiedon mukaan peruuntunut.

Tämän johdosta Touhulan päiväkoti on ilmoittanut toiminnan loppuvan 30.6.2022 mennessä. Pyrkimus on kuitenkin jatkaa arkea päiväkodissa normaalisti siihen saakka.

Puistolassa pula päivähoitopaikoista

Touhula Puistolan perheitä on kehotettu hakemaan varhaiskasvatuspaikkaa Helsingin kaupungilta tai alueen muista yksityisistä  päiväkodeista heti saman tien. Samoin on luvattu tehdä yhteistyötä Helsingin kaupungin kanssa, jotta kaikille lapsille löytyy varhaiskasvatuspaikka 1.8.2022 alkaen. Kaikesta päätellen Touhulan neuvottelut yksityiskohdista jatkuvat. Puistolassa on ollut pula päivähoitopaikoista jo vuosia. Lapsille on tarjottu päivähoitopaikkaa pitkien matkojen päästä jo vuosien ajan jatkuen edelleenkin. Nyt Touhula tarjoaa perheille mahdollisuuden jatkaa varhaiskasvatuksessa Vantaalla KesäTouhulassa vielä heinäkuun ajan. Se ei paljon lohduta nyt pulaan joutuneissa perheissä.

Puistola-Seura lähti yhdessä vanhempien kanssa selvittämään tilannetta 

Puistola-Seuran hallituksen jäsen ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Sinikka Vepsä tekee parhaansa saadakseen Koillisen alueen päivähoidosta vastaavan henkilön asukasiltaan 6.4 Puistolan kirkolle klo 18. Lisäksi siellä saadaan kuulla suoraan asukkailta, millaisena päivähoitotilanne näyttäytyy Puistolassa, joka on väkilukuun suhteutettuna Helsingin toiseksi lapsirikkain alue. Puistolaan muuttaa yhä lisää lapsiperheitä lapsiystävällisen ympäristön houkuttelemana. Toivottavasti saamme myös vastauksia kysymyksiin; muutakin, kuin se, että luvassa on helpotusta v. 2026. Se ei auta nykyisessä hädässä.

Wanha kansakoulu

Kuulimme, että Puistolan Wanhan kansakoulun korjaus siirtyy ja siirtyy, lopulta vanhemmille kerrottiin, että rakennusta ei pystytä korjaamaan. Puistola-Seuran edustajat ihmettelivät tätä suuresti. Puistola-Seura on yrittänyt jo vuosia saada hienoa arkkitehti Jalmari Peltosen suunnittelemaa vuonna 1930 valmistunutta tiilistä rakennusta suojeltavaksi, mutta turhaan. Saman arkkitehdin koulurakennus Malmilla on kuitenkin suojeltu. Ei ole pitkääkään aikaa, kun rakennus saneerattiin perusteellisesti ja otettiin koulukäyttöön vain pariksi kolmeksi vuodeksi. Sen jälkeen se on seisonut tyhjillään. Kävimme koulurakennusta ihastelemassa ja teimme puistolalaisten kanssa suunnitelmia talon hyötykäytöstä. Kaupunki pani kuitenkin rakennuksen myyntiin. Kauppoja ei syntynyt. Riemuitsimme, kun Touhula aloitti siellä. Riemu ei kauan kestänyt. Kosteusongelmien takia Touhulan lapsia kutsui koulun pihalle pystytetyt parakit. Remontin siirtymisestä kerrottiin vanhemmille toistuvasti, kunnes nyt tuli lopullinen niitti keväällä 2022. Tiloja ei voi korjata kerrottiin vanhemmille. Puistola-Seura Sinikka Vepsä ja Seppo Posti yrittävät selvittää totuutta tästäkin asiasta.

Millaiseksi asiat lopulta kääntyvät, on vielä lopullista sinettiä vailla.

Tervetuloa kokoukseen!

Tervetuloa kaikki asiasta kiinnostuneet Puistola-Seuran asukasiltaan ja Puistola-Seuran kevätkokoukseen Puistolan kirkolle 6.4. klo 18 keskustelemaan päivähoitotilanteen kuntoon saamiseksi Puistolassa.

Kirjoittanut: Puistola-Seuran puheenjohtaja Maija-Liisa Pennanen

Edellinen artikkeliTulossa: Kevätkokous ke 6.4.2022 klo 18
Seuraava artikkeliPuistola-Seuran kevätkokous 6.4. klo 18 Puistolan kirkolla