Piimävelliä vai Pokkisen Alpon vihanneskeittoa?

Saisiko olla piimävelliä vai Pokkisen Alpon vihanneskeittoa?

Molempiin edellä mainituista sekä lukuisiin muihin mielenkiintoisiin perinneruokiin voit tutustua “Ruokapuusta poimittua. Uusia ja vanhoja perinneruokia Puistolasta” -teoksen välityksellä. Teoksen löydät Puistolan kirjaston erityisestä Puistola-aiheisesta hyllyköstä.

Puistolan alueelle on muutettu eri puolilta Suomea. On karjalaisia, savolaisia, pohjalaisia, hämäläisiä, satakuntalaisia, uusmaalaisia, joukossa paljasjalkaisia helsinkiläisiäkin. Puistolan kirkolla kokoontunut vanhusten päiväpiiri keräsi eräänä talvikautena omaksi ilokseen eri maakuntien ruoka- ja leivontaohjeita. Osaa ohjeista kokeiltiin ja maisteltiin yhdessä. Lopulta ohjeet kirjoitettiin jokaiselle muistoksi. Edellä mainitun teoksen pohjana on näin kerätty ruoka- ja leivontaohjeaineisto.